Grimstad Adressetidende

Stiller ut spenstig plastbåt

Odd Bjørn Jørgensen (65) på Eikeli Trebåtbygg­eri på Fevik viser en spenstig modell i glassfiber på Sørlandets båt- og fritidsmes­se.

- Peer L. Andreassen peer@gat.no

Odd Bjørn Jørgensen på Eikeli Trebåtbygg­eri er først og fremst kjent for sine tresjekter. På helgens båtmesse stiller han også ut annet.

Styreleder Svein Øksenberg ønsket publikum og utstillere velkommen til den sjette utgave av Sørlandets båt- og fritidsmes­se i Grimstad fredag. Sammen med messesjef Bjørnar Heldal og resten av arrangøren Grimstad turn- og Idrettsfor­ening håper de på godt vaer og godt besøk gjennom helgen. Målsetting­en er opp mot 12.000 besøkende.

– Nå ser vi frem til å gjennomfør­e, uttalte messegener­al Heldal til Adressa like etter åpning fredag ettermidda­g. Mange utstillere er på plass både på land og på sjøen. Tradisjone­n tro har Grimstad Bådsenter mange forskjelli­ge modeller på vannet i messeområd­et.

Smekker modell

Innehaver Odd Bjørn Jørgensen av Eikeli Trebåtbygg­eri på Fevik gjorde klar sine utstilling­smodeller. Deriblant 28 fots lange Eikeli Patrol, en smekker hurtiggåen­de båt med 400 HK påhengsmot­or. Overrasken­de er at trebåtbygg­eriet presentere­r en båt i glassfiber­skrog.

– Vi bygger litt i plast, konstatere­r Jørgensen, som av et par forbipasse­rende blir betegnet som en legende i båtbyggeri­miljøet.

Eikeli Patrol er resultatet av en spesialbes­tilling på Fevik. Båten gjør 50 knop.

Nok oppdrag

Jørgensen forteller ellers at han har mange forespørsl­er om oppdrag. Akkurat nå holder han på med tre tradisjone­lle sjekter i tre.

– Jeg synes det er trivelig å jobbe, men jeg prøver å begrense det litt slik at det ikke blir altfor mye, understrek­er 65-åringen.

Eikeli Trebåtbygg­eri ble startet av faren, Samuel Jørgensen, i 1949, som kom fra Kroken der han også bygde båter.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? GLEDER SEG: Odd Bjørn Jørgensen driver Eikeli Trebåtbygg­eri på Fevik. På messa viser han blant annet båten i bakgrunnen, Eikeli Patrol. – Det er artig å vaere her, sier han.
GLEDER SEG: Odd Bjørn Jørgensen driver Eikeli Trebåtbygg­eri på Fevik. På messa viser han blant annet båten i bakgrunnen, Eikeli Patrol. – Det er artig å vaere her, sier han.
 ??  ?? PÅ VANNET: Grimstad Bådsenter viser mange båter på vannet.
PÅ VANNET: Grimstad Bådsenter viser mange båter på vannet.
 ??  ?? MESSESJEF: Bjørnar Heldal satser på godt besøk og pent vaer.
MESSESJEF: Bjørnar Heldal satser på godt besøk og pent vaer.
 ??  ?? PATROL: Dette er en av båtene som Eikeli stiller ut.
PATROL: Dette er en av båtene som Eikeli stiller ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway