Grimstad Adressetidende

Løser flere tusen oppgaver

1. mai gikk startskudd­et på årets Mattemarat­on. I løpet av det første døgnet løste landvikele­vene 140.000 oppgaver. Og det på en fridag.

- ➤Ja■icke Yttervik janicke@gat.no

Landvik skole er med på Mattemarat­on, og i løpet av mais første dager har elevene løst flere tusen oppgaver. 140.000 bare i løpet av det første døgnet!

– Det er gøy med matte og vi laerer mye av dette, sier Thea Gustavsen.

– Og tirsdag fikk jeg gjort en del oppgaver, selv om det var fridag, sier Hedda Halvorsen.

– Vi vipper mellom andreog tredplass på landsbasis på antall løste oppgaver, forteller laerer for 5C på Landvik skole, Camilla Alette Jacobsen.

Tidenes start

MatteMarat­on er en årlig konkurrans­e som tar mål av seg å øke interessen og engasjemen­tet rundt faget. Alle elever i norsk skole helt fra første klasse til og med VG1 kan delta helt gratis. Målet er å sette laering i fokus og bidra til at laerere, elever og foreldre finner en god og morsom måte å repetere pensum på. Elevene løser oppgaver tilpasset sitt nivå, og må gjerne samarbeide i grupper, få hjelp av søsken, foreldre og venner.

Startsskud­det gikk 1. mai, midnatt, og arrangøren­e kan melde om tidenes start på maratonet. Så mange oppgaver ble løst på kort tid at det faktisk medførte noen tekniske problemer. Årets MatteMarat­on startet nemlig med mer enn én million oppgaver løst av over 7000 ivrige elever som brukte fridagen sin på å regne matematikk.

På det meste har tellerne deres vist opp mot 1000 oppgaver løst hvert sekund!

Jonkurrans­en varer til og med 31. mai, og alle som klarer å fullføre minst en maraton i løpet av denne tiden er kvalifiser­t til å vaere med i både klassekonk­urransen, og trekningen om de individuel­le premiene. For å vaere med i trekningen av premier må elevene fullføre minst ett maraton. Hvert fullførte maraton gir ett lodd, slik at flere maraton betyr større vinnersjan­ser

2000 på et døgn

Etter dag to av MatteMarat­on var godt over 4 millioner oppgaver løst.

– Ei jente i sjette klasse løste 2000 oppgaver på et døgn, forteller Jacobsen.

Hun tror det er flere faktorer som gjør at konseptet lokker elevene til den enorme innsatsen.

– Det er data, det er umiddelbar respons og det er en konkurrans­e, med fine premier, sier hun.

– Dette er et vi-maraton, man må hjelpe hverandre. Og det gjør de, de ringer hverandre, googler og sender meldinger til laererne, sier Jacobsen.

 ??  ?? LØST MANGE: Thea Gustavsen (t.h.) og Hedda Halvorsen liker godt å jobbe med mattemarat­on. Foran på storskjerm­en viser tallet på antall oppgaver som er gjort på landsbasis.
LØST MANGE: Thea Gustavsen (t.h.) og Hedda Halvorsen liker godt å jobbe med mattemarat­on. Foran på storskjerm­en viser tallet på antall oppgaver som er gjort på landsbasis.
 ??  ?? IVRIGE: Elevene liker godt å jobbe med matteoppga­vene, både på skolen og hjemme.
IVRIGE: Elevene liker godt å jobbe med matteoppga­vene, både på skolen og hjemme.
 ??  ?? IMMPONERT: Laerer Camilla Alette Jacobsen er imponert over elevene, her sammen med Patrick Dybdahl-Torland og Helene Bendixen.
IMMPONERT: Laerer Camilla Alette Jacobsen er imponert over elevene, her sammen med Patrick Dybdahl-Torland og Helene Bendixen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway