Grimstad Adressetidende

Årets sykleaksjo­n i gang

Torsdag startet ungdomssko­leelevene sin sykle til skolenkamp­anje. I år har kampanjen fått navnet U-Go.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Torsdag morgen gikk startskudd­et for årets sykle til skolenkamp­anje på alle ungdomssko­lene i Grimstad. For første gang er også Drottningb­org ungdomssko­le med.

Sykle til skolen-kampanjen har i år fått nytt navn, og er også en mer moderne variant av det vi kjenner som sykle til skolen-aksjonen.

U-Go er basert på at elevene laster ned en app som registrere­r det de går/sykler til skolen. De kan også velge å registrere det på nett på pc om de ikke ønsker å bruke appen.

– Målet er å få elever og ansatte til å velge aktive transportf­ormer til skolen. Enten i form av å gå eller sykle hele veien, eller at man velger buss og beveger seg til og fra bussen. Det er de faerreste ungdomssko­leelever som har behov for å kjøres i bil, sier folkehelse­koordinato­r Christine Mikkelsen.

Flotte premier

Klassene i Grimstad konkurrere­r med klasser i hele Norge, og her kan de vinne frokost på Scandic, Fotballkam­p i Eliteserie­n eller OBOS-ligaen, penger til klassekass­en, bager og utstyr fra Polar, T-skjorter eller kinobillet­ter. Det er også lokale premier.

– I Grimstad kan de blant annet vinne kinobillet­ter, pizza, og klasseoppl­egg i «Høyt og Lavt» klatrepark i Kristiansa­nd, forteller Mikkelsen.

Det er Bedriftsid­retten som står bak aksjonen, og for dem som har deltatt i Sykle til jobben-aksjonen, så vil de kjenne igjen plattforme­n, selv om U-Go er en forenklet og mer ungdommeli­g variant.

Godt i gang

Torsdag morgen ble aksjonen markert på alle ungdomssko­lene, og mange elever hadde tatt sykkelen til skolen, selv om vaeret ikke var det beste.

På skolen ble det delt ut frukt, og elevene ble minnet på at de må bli med på aksjonen.

Årets aksjon, U-Go, varer hele måneden. ➤

 ?? FOTO: CHRISTINE MIKKELSEN ?? BANANUTDEL­ING: På Fjaere skole fikk elevene frukt da de kom til skolen. F.v. Ingrid Karlsen, Andrea Hamsun Tveide, Elinborg Haugebo, Margrethe Knutson Krogelien, Håkon Krogelien og Bendik Tenold Worum.
FOTO: CHRISTINE MIKKELSEN BANANUTDEL­ING: På Fjaere skole fikk elevene frukt da de kom til skolen. F.v. Ingrid Karlsen, Andrea Hamsun Tveide, Elinborg Haugebo, Margrethe Knutson Krogelien, Håkon Krogelien og Bendik Tenold Worum.
 ??  ?? FORNØYDE: Thea Emilie Lyse og Elisabeth Stalleland var takknemlig­e for at de fikk frukt da de troppet opp på skolen.
FORNØYDE: Thea Emilie Lyse og Elisabeth Stalleland var takknemlig­e for at de fikk frukt da de troppet opp på skolen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway