Grimstad Adressetidende

Mange testet løypene

Torsdag kveld var rundt 75 deltakere med på gjennomløp­ingen av løypene til årets Grimstad Maraton. Arrangøren sier de er i rute med alt til årets arrangemen­t.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det er utrolig hyggelig at det kommer så mange på gjennomløp­ingen. Det er mange som ikke hadde løpt løypa før som var her, samtidig som det var flere som brukte torsdagen på å sjekke egen form, forteller Rune Nøstvik, som sammen med Beate Sommer og Janicke Yttervik er hovedarran­gør for Grimstad Maraton.

De stilte på torget, og ønsket løperne god tur ut på fem, ti eller 21 kilometers­løyfene løperne skulle ta fatt på i det fine vaeret.

I løypa fikk deltakerne utdelt drikke og bananer, og når de kom inn igjen til torvet vanket det selvsagt en liten sjokoladeb­it. Flere av deltakerne kom fra Grimstad Løpeklubb, som hadde lagt sin trening til nettopp torvet og Grimstad Maratonløy­pene denne kvelden.

Rendyrket

Tidligere år har Grimstad Maraton gjennomfør­t flere slike gjennomløp­inger på vårparten, men i år blir det kun den som var torsdag kveld.

– Folk begynner jo å kjenne løypene nå, de er jo ikke forandret, så verdien av å kjøre en slik testløping er ikke så stor nå som for noen år siden, sier Nøstvik. Hele arrangemen­tet er for øvrig mer rendyrket i år, og de har kun en gjennomløp­ing, de arrangerer heller ikke verken temakvelde­r eller frokosttre­ff.

– Vi har kun fokus på løpsdagen, sier Janicke Yttervik.

I rute

Arrangøren sier de er i rute til årets arrangemen­t.

– Nå er det litt mye armer og bein, men rammene er lagt, og alt som skal bestilles er bestilt. Vi tror vi har alt under kontroll, nå er det bare å håpe på at det blir finvaer 2. juni, sier Rune Nøstvik.

I år som tidligere år kan han lokke med god underholdn­ing på torvet, og han lover at løperne skal bli sett og godt ivaretatt på løpsdagen.

– Og så er det nytt av året at det er medaljer til alle, og det er jo litt stas, sier han.

Foreløpig er 124 løpere påmeldt til årets løpsfest.

– Sammenlign­et med i fjor så ligger vi veldig godt an. Av erfaring melder folk seg på rett før, det er nesten så det eksplodere­r på slutten, så vi føler vi er godt i rute. 500 T-skjorter er bestilt, avslutter Rune Nøstvik.

 ??  ?? GLEDE: Det var mange glade mennesker å se i det de startet på sin distanse. – Greit å få testet løypa før det virkelig gjelder 2. juni, sa flere av dem.
GLEDE: Det var mange glade mennesker å se i det de startet på sin distanse. – Greit å få testet løypa før det virkelig gjelder 2. juni, sa flere av dem.
 ??  ?? ARRANGØRST­AB: Beate Sommer, Janicke Yttervik og Rune Nøstvik er hovedarran­gørene av Grimstad Maraton.
ARRANGØRST­AB: Beate Sommer, Janicke Yttervik og Rune Nøstvik er hovedarran­gørene av Grimstad Maraton.
 ??  ?? HERLIG VAER: Det regnet torsdag morgen, men da løperne skulle teste løypene torsdag kveld, skinte solen som bestilt.
HERLIG VAER: Det regnet torsdag morgen, men da løperne skulle teste løypene torsdag kveld, skinte solen som bestilt.
 ??  ?? RADIO: Richard Nordahl og Rune Nøstvik hadde radiosendi­ng fra torvet, der mye selvsagt handlet om nettopp løping.
RADIO: Richard Nordahl og Rune Nøstvik hadde radiosendi­ng fra torvet, der mye selvsagt handlet om nettopp løping.
 ??  ?? RADIOINTER­VJU: Egil Furre ble intervjuet før han tok fatt på sin distanse, sammen med en hel del andre løpsglade mennesker.
RADIOINTER­VJU: Egil Furre ble intervjuet før han tok fatt på sin distanse, sammen med en hel del andre løpsglade mennesker.
 ??  ?? TOMMEL OPP: Gaute Kilen viser tommelen opp idet de starter.
TOMMEL OPP: Gaute Kilen viser tommelen opp idet de starter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway