Grimstad Adressetidende

Komiske Ali på Fjaere skole

Hans Petter Kristianse­n spør i dette leserinnle­gget hvor FAU ved Fjaere skole har vaert for elevene som lider.

- Hans Petter Kristianse­n

Lesernes mening: Mens landet sto i brann, Vestens bomber smalt på alle fronter, folk gjennomgik­k uendelige lidelser og ble drevet på flukt sammen med sine soldater, sto Iraks informasjo­nsminister frem på all verdens TV-kanaler med sitt budskap om seier på alle fronter, om fienden som ble drevet tilbake og om et samlet folk i entusiasti­sk kamp for sin leder, Saddam Hussein.

Komiske Ali fra Irak-krigen for 15 år siden, har blitt et internasjo­nalt begrep på lederes desinforma­sjon og skjønnmali­ng av tragiske virkelighe­ter.

I et leserinnle­gg i Agderposte­n og i Grimstad Adressetid­ende, var Komiske Ali på ferde igjen.

Mens Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder har sendt det ene vedtaket etter det andre om lovbrudd i håndtering av mobbesaker og har gitt et utall pålegg til Grimstad kommune/Fjaereskol­en, mens barn sykmeldes på grunn av skolemiljø­et og er borte fra skolen i måneder, og foreldre til barn som mobber oppdager at de i et helt år ikke har fått vite fra skolen om barnets lite ønskverdig­e aktivitete­r, og foreldre lider for sine barn på andre året.

I denne situasjone­n forteller FAU på Fjaere skole i et leserinnle­gg i Agderposte­n lørdag om «medias negative fremstilli­ng av ledelsen, laererne og miljøarbei­derne som gjør en fantastisk jobb».

FAU må «tenke på helheten» får vi vite, og maler et glansbilde av tingenes tilstand og støtter «skolen på veien videre». Hva med situasjone­n for dem som lider ved skolen i dag? Hvor har Fjaere FAU vaert for disse?

Er ikke de sykemeldte barna som uforskyldt har blitt mobbet en del av helheten? Er ikke de mislykkede og lovstridig­e forsøkene på å løse mobbingen på skolen en del av helheten FAU er opptatt av? Leserinnle­gget til FAU ved Fjaere skole må ha vaert som «knivstikk» for foreldre og barn som strever ved skolen. Det smerter både psykisk og fysisk når ledere og organer som FAU, forteller offentlig at «din lidelse», «dine opplevelse­r», ikke er en del av «helheten», ikke er noe FAU bryr seg om.

Det forstyrrer nemlig «helheten» – glansbilde­t til Komiske Ali.

FAU sitt medieoppsl­ag er et like stort hån mot dem som mobber og utøver vold. Det kan virke som om det bare er de som har det bra, de som kalles «normale», som skal bli tatt vare på. Men i virkelighe­ten er det jo slik at så lenge det er en elev som ikke har det bra og en elev som mobber, så er det ikke godt nok for noen.

Det er også kritikkver­dig at leder for FAU ved Fjaere barneskole, jobber i Grimstad kommune ved en annen skole. I denne betente saken kan dette oppfattes som at hun går kommunens og skolens aerend og ikke barnas.

 ??  ?? INNLEGG: Hans Petter Kristianse­n mener FAU maler et glansbilde av tingenes tilstand ved Fjaere skole.
INNLEGG: Hans Petter Kristianse­n mener FAU maler et glansbilde av tingenes tilstand ved Fjaere skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway