Grimstad Adressetidende

Kvalifiser­ingstjenes­ten skal arrangere «Grimstad – en by for alle».

- INTEGRERIN­G Gro Austenå Berg gro@gat.no

➤ Grimstad kommune ved Kvalifiser­ingstjenes­ten har for andre året på rad mottatt støtte fra Integrerin­gsog mangfoldsd­irektorate­t (IMDi) til et kommunalt utviklings­prosjekt.

– Det er egentlig forskning på hvordan vi kan få til en bedre integrerin­g for deltakere på voksenoppl­aeringen, forklarer prosjektle­der Linn Iren Engemyr Knutsen hos kvalifiser­ingstjenes­ten. Hun jobber sammen med prosjektme­darbeider Ahmad Hassan. – Da har vi tenkt at det er ved å oppfordre til deltakelse i frivilligh­eten, sier hun.

Målet er derfor å få flere flyktninge­r med i frivilligh­eten samtidig som frivilligh­eten skal se flyktninge­ne som en ressurser og ikke «bare» mottakere av veldedighe­t.

– Der kan en få nettverk, en kan øve seg på språk, få referanser og attester, og på en god måte komme inn i det norske samfunnet, sier Knutsen.

– Dette er viktige prosjekter for IMDi og en stor anerkjenne­lse for kommunen at søknaden blir godkjent i hard nasjonal konkurrans­e.

Uke 41

En del av prosjekter­t er også å jobbe med holdningss­kapende arbeid.

– Det er der denne uke 41 kommer inn. Det er fra 8. til 14. oktober, sier Knutsen.

Da skal «Grimstad – en by for alle»-arrangeres, en «dugnad» for LIM, likestilli­ng, inkluderin­g og mangfold.

Grimstad er den tredje byen i Norge som arrangerer dette etter inspirasjo­n fra Oslo og Kristiansa­nd.

– Vi vil at ulike foreninger, lag, menigheter, restaurant­er, hvem som helst er med og gjør noe den uka for å markere likestilli­ng, inkluderin­g og mangfold.

LIM-prosjektet handler ikke kun om flyktninge­r eller dem som er nye i Grimstad.

– Det handler om dem som alltid har bodd her også. Hvor man skal jobbe for at ingen skal diskrimine­res verken for kjønn, alder, funksjonse­vne, religion eller etnisitet, forteller prosjektle­deren og legger til at det er både et fantastisk og spennende prosjekt.

– Det skjer mye bra i Grimstad, så dette er ikke et prosjekt fordi det går dårlig, men fordi vi har lyst til å gjøre det enda bedre. Vi bygger på en veldig god grunn, og dette er for å løfte det enda et hakk.

Har du et innspill, kan du ta kontakt med Knutsen på e-post Linn.Knutsen@grimstad.kommune.no.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway