Grimstad Adressetidende

Even tilbake for fullt og skrev friidretts­historie

Even Meinseth skrev seg inn i de mektige historiebø­kene til Holmenkoll­stafetten i helga, da han satte etappereko­rd.

- Svein Halvor Moe og Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Fevikgutte­n satte ny rekord på den 370 meter lange 12. etappen i verdens største løpsstafet­t.

Det var både bonus og en fjaer i hatten etter at han hadde vaert med og løpt Gular inn til seier i Holmenkoll­stafetten.

Even var tydelig på at det aller viktigste var å vinne sammen med laget. Det at han fikk en etappereko­rd med på kjøpet gjorde dagen fullkommen for den 21 år gamle sprinteren.

– Vi hadde forhåpning­er om å vinne denne prestisjef­ylte stafetten da vi kom til Oslo. Gular var nok en av de største forhåndsfa­vorittene denne gangen. Men det var flere som var lystne på vår skalp. Blant annet Tjalve, som man bestandig må regne med i Holmenkoll­stafettsam­menheng, sier Meinseth.

Tilbake for fullt

Even har gode gener når det gjelder hurtighet. Ikke bare er mamma og pappa tidligere dyktige løpere, han kommer fra en idrettsfam­ilie på farssiden som har sitt utspring fra Ulsteinvik. Onkelen Børre spilte både landskampe­r og i den norske eliteserie­n i mange år, Fotball var også den idretten som Even brukte mest energi på i starten av tenårene.

– Jeg kombinerte de to idrettene lenge. I 16-årsalderen innså at jeg måtte gjøre et valg dersom jeg skulle ha mulighet til å bli skikkelig god i en av idrettene. Jeg bestemte meg for å se hvor langt det var mulig å nå med piggsko på beina. Siden har det vaert løping, sier den skadeforfu­lgte 1996-modellen.

Bremset utviklinge­n

Flere lange skadeavbre­kk har bremset utviklinge­n til hurtigtoge­t som løpt 100-meter på 10,55 og den doble distansen på 20,96-sekunder. Det er bestenoter­inger som står for fall dersom det går som Meinseth håper. Han innser at det kan bli vanskelig å ta de i år ettersom han har vaert lenge ute.

– Jeg har slitt veldig med skader de to siste årene. Konsekvens­en av det er at jeg ikke har fått den ønskede kontinuite­ten i treningen, og dermed har fremgangen uteblitt. I vinter og vår har jeg fått muligheten til å bygge meg opp igjen. Det ser det som om jeg nå høster frukter av, sier han.

Betyr veldig mye

Even Meinseth innrømmer at det betyr mye for motivasjon­en at han fikk seg en skikkelig opptur i hovedstade­n i helgen. Det å vinne Holmenkoll­stafetten er i og for seg en stor prestasjon og opplevelse. Når du i tillegg får med deg en etappereko­rd så er det vanskelig å få så mye mer ut av helga enn det unge Meinseth gjorde.

– Jeg føler meg privileger­t som får mulighet til å vaere en del av det store og inkluderen­de miljøet i Gular. Der er det både flinke trenere og dedikerte utøvere som kan vaere med på å løfte meg fram, sier han som er spent på hva resten av sesongen kan bringe. Starten av sesongen har i hvert fall vaert optimal for utøveren som har veldig lyst til å vaere med å sette sitt preg på norsk friidrett fremover de neste årene. Det har han også kapasitet til å gjøre.

Flere Grimstad-karer med

For øvrig havnet to andre Grimstad-karer på pallen i årets Holmenkoll­stafett. På 2. plass kom Tjalve, 37 sekunder bak vinnerlage­t. På laget fant vi Hans Kristian Fløystad på den 8. etappen.

På tredjeplas­s kom Ullensaker/Kisa IL Friidrett. De var 1.15 bak vinnerlage­t Gular. Her var Johan Sebastian Evensen en av løperne. Han løp 9. etappen.

Langrennsl­øperen Marcus Homdrom var med på Hovden Skigymnas sitt lag som tok en sterk 5. plass i juniorklas­sen. Han løp også 9. etappe. ➤

 ?? FOTO: SVEIN HALVOR MOE ?? STOR HELG: Even Meinseth hadde god grunn til å smile etter helgas bravader på friidretts­banen.
FOTO: SVEIN HALVOR MOE STOR HELG: Even Meinseth hadde god grunn til å smile etter helgas bravader på friidretts­banen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway