Grimstad Adressetidende

Har første trening tirsdag

Tirsdag starter Jervs gatelag opp med første trening. Avtalen ble signert i pausen på kampen mellom Jerv og Åsane søndag.

- ➤Ja■icke Yttervik janicke@gat.no

Avtalen ble inngått mellom Jerv, kommunen og Fotballsti­ftelsen.

– Dette skal vaere et lavterskel­tilbud for å gjøre livet litt lettere og ta vare på dem som ikke har hatt det så lett i livet. Vi skal fylle det med noe meningsfyl­t, sier daglig leder i Jerv, Rune Jakobsen.

Jerv samarbeide­r med kommunen, NAV og Fotballsti­ftelsen.

Marianne Magelie er styreleder i Fotballsti­ftelsen og var til stede under signeringe­n i pausen søndag.

– Vi organisere­r gatelagene, vi skaffer finansene, vi hjelper klubbene i gang og vi arrangerer nasjonale turneringe­r, sier hun.

Målet er å få folk ut av rus, og stiftelsen har flere fine historier om mennesker som har kommet seg i jobb etter å ha startet på et gatelag.

– Jerv har gressmatte, trenere og supportere, sier hun.

Nå blir det trening to ganger i uka, det blir mat og sosialt for de som kommer. Jerv har ansvaret for laget, og avtalen de signerte viser hva den enkelte part må gjøre.

Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, var også med på signeringe­n. Han er klar på hvorfor Jerv som klubb gjør dette.

– Vi har lyst til å ta vårt samfunnsan­svar, ikke bare tenke toppfotbal­l. Vi har også ansatte i klubben som brenner for dette, det er alfa omega, sier Topland.

Ordfører Kjetil Glimsdal setter pris på det Jerv nå gjør.

– Vi er veldig takknemlig­e for at Jerv tar dette ansvaret for våre innbyggere som har svaere utfordring­er, sier Glimsdal.

Laget er både for menn og kvinner, og alle som ønsker det kan melde seg på. Første trening blir tirsdag.

– Om det kommer én eller hundre vet vi ikke, men vi er klare, sier Topland.

 ??  ?? dre omgang.
dre omgang.
 ??  ?? SIGNERTE: Fra venstre Eva Irene Ødegård, enhetslede­r for sosialtjen­esten, ordfører Kjetil Glimsdal, leder i Jerv, Per Gunnar Topland og styreleder i Fotballsti­ftelsen, Marianne Magelie.
SIGNERTE: Fra venstre Eva Irene Ødegård, enhetslede­r for sosialtjen­esten, ordfører Kjetil Glimsdal, leder i Jerv, Per Gunnar Topland og styreleder i Fotballsti­ftelsen, Marianne Magelie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway