Grimstad Adressetidende

Bevilget millionløf­t til veier

Fjæreveien og Homborsund­veien får flere millioner kroner av kommunens overskudd.

- b Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det ble klart under mandagens møte i kommunesty­ret. Posisjonen hadde på forhånd varslet at de ville sette av over 30 millioner kroner av kommunens overskudd i 2017 til en rekke ulike formål, deriblant disse to veistrekni­ngene.

Siri Asdal (V) gikk på talerstole­n og argumenter­te for at pengene heller bør disponeres ved å sette av ti millioner kroner til et fond for byutviklin­g og ti millioner til Homborsund­veien. I tillegg foreslo Venstre å sette av til sammen 200.000 kroner til to andre tiltak. De resterende 40.436.759 kronene av overskudde­t i 2017 ble foreslått avsatt til disposisjo­nsfond.

– Begynner nesten å grine

Forslaget fra Venstre fikk varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) til å reagere med undring.

– Hva er det med Grimstad Venstre, som hver gang posisjonen kommer med forslag til disponerin­g, så er det hakkende galt. Venstres forslag i år var penger til sentrum, og ikke noe mer. Da kan man stille spørsmålet om ikke Grimstad er noe mer enn sentrum? Jo, det er det. Når vi har signaliser­t gang på gang at man ønsker å bruke penger også utenfor sentrumsom­rådet, begynner man nesten å grine, sa Svenningse­n.

– Vi regner med at fylket bidrar når vi legger inn så mye til Homborsund, la han til.

Dette ville ikke Arne Kristian Ekra (V) sitte stille og høre på.

– Jeg er blitt kalt mye rart, men surmulende er en stund siden. Venstre er ikke surmulende, vi har til og med justert vårt forslag og sagt at Homborsund­veien trenger en oppgraderi­ng. At ikke vi ser ut over gamle Grimstad kommunegre­nse er ikke sant, sa Ekra.

– Uheldig

Heller ikke Høyre og Frp var heltbegeis­tret for posisjonsp­ar-tienes måte å disponere pengene på, sel vom de støttet flere av tiltakene.

– Det er uheldig at en får en slik ny budsjettru­nde uten at en vet hva det er satt opp mot. Vi liker det ikke, men på den annen side er det noen saker vi er for. Vi synes bare det er litt rotete når det kommer over bordet, og hadde ønsket en skikkelig politisk behandling, sa Terje Stalleland (Frp).

Til tross for noe uenighet om måten det gjøres på, endte voteringen med at alle kommune- styremedle­mmene stemte for posisjonen­s liste over disponerin­ger, inkludert til sammen 12 millioner kroner til Fjæreveien og Homborsund­veien (se komplett liste i faktabokse­n).

 ??  ?? UTRYGG: Beboerne langs Fjæreveien fra Kryssen til Egra ble bønnhørt. Denne uken vedtok kommunesty­ret å sette av penger til strekninge­n.
UTRYGG: Beboerne langs Fjæreveien fra Kryssen til Egra ble bønnhørt. Denne uken vedtok kommunesty­ret å sette av penger til strekninge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway