Grimstad Adressetidende

Fortviler over at mikrofon og ledning ble stjålet Det som var en ellers meget verdig og flott markering av 8. mai ble skjemmet av at noen stjal mikrofonen og en skjøteledn­ing fra Dyviks plass. Dermed hørte folk nesten ikke det som ble sagt.

- b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

b – Denne dagen har vært helt super med ett unntak. Det fine var at vi fikk de fire ungdommene til å stille opp og tale. Det beklagelig­e var at noen fant på å stjele deler av lydanlegge­t vårt slik at det som ble sagt ble avkortet for noen. Det var veldig synd for dagen i dag var veldig fin. Verdig og fin.

Dette sier Nicolay Svendsen til Adressa.

Mikrofonen stjålet

Det var etter markeringe­n av veteranene på Scandic hotell at frigjøring­sdagen 8. mai skulle markeres på Dyviks plass. Arrangøren­e hadde på forhånd gjort alt klart og lagt ut en mikrofon og en skjøteledn­ing på utsiden av Sparebanke­n Sør. Høyttalere­n ble oppbevart inne i banken.

Kort tid før markeringe­n oppdaget arrangøren­e at både mikrofonen og skjøteledn­ingen var blitt stjålet. Resultatet ble at Steinar Simonsen og de to jentene Alexandra Aasen og Iman Tobi, som skulle holde tale på stedet, måtte gjøre dette bare med sin egen stemme. Rett ved det trafikkert­e lyskrysset var det dermed få som hørte det som ble sagt. Etterpå var både Nicolay Svendsen og Hans Jakob Kløvstad svært skuffet over det som hadde skjedd.

– Noen som ikke liker dette?

– I løpet av tre timer, mellom klokka 14.30 og 17.30, har noen vært og tatt både mikrofonen og skjøteledn­ingen. Nå var det ikke det at dette var så veldig dyrt eller verdifullt i seg selv som er saken, men mer det at det skulle brukes på nettopp denne dagen. Man gjør seg derfor sine tanker. Nå skal en være forsiktig med å trekke noen slutninger, men det kan jo hende at noen har noe imot at vi markerer 8. mai. Ikke vet jeg, sier Svendsen.

Han synes også det er veldig rart at tyveriet skjedde midt på lyse dagen, midt i Storgaten, mens det var masse folk i byen.

– Det er jo folk i Storgaten og rundt omkring. Dette er meget rart og skuffende. Veldig skuffende, sier han.

Kløvstad er helt enig.

Blir politianme­ldt

– La dette en demper på dagen?

– Jeg håper ikke det gjorde det for dem som kom hit og de som var med, men for min egen del gjorde det det, sier en meget skuffet Nicolay Svendsen.

Han sier han ville politianme­lde tyveriet onsdag.

 ??  ?? UTEN MIKROFON: Steinar Simonsen måtte snakke så høyt han bare kunne under årets 8. mai markering på Dyviks plass. Mikrofonen var nemlig blitt stjålet slik at det var vanskelig å høre det som ble sagt.
UTEN MIKROFON: Steinar Simonsen måtte snakke så høyt han bare kunne under årets 8. mai markering på Dyviks plass. Mikrofonen var nemlig blitt stjålet slik at det var vanskelig å høre det som ble sagt.
 ??  ?? ROPERT: Nicolay Svendsen måtte laget en ropert med hendene sine for at folk skulle høre det han sa.
ROPERT: Nicolay Svendsen måtte laget en ropert med hendene sine for at folk skulle høre det han sa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway