Grimstad Adressetidende

Det handler i bunn og grunn om tillit

-

Karl Meidel Johansen gleder seg over at kommunesty­ret politianme­lder et par forhold i innkjøpssa­ken. Det var hektisk på rådhuset mandag kveld da flertallet i Grimstad kommunesty­re forsto alvoret, mannet seg opp og stemte for politianme­ldelse. Vi fikk se besluttsom­me politikere vedta et vel gjennomten­kt forslag til tross for iherdige forsøk, først og fremst fra Krf, i å forhindre dem.

Tone Marie Nybø Solheim fikk klar beskjed av flertallet i salen om å anmelde to forhold til politiet: brudd på taushetspl­ikt og utdeling av en pengegave på kr. 75. 000. Hun må dessuten sørge for å få tilgang til de to sladdede sidene som PWC sitter på.

Endelig ser det ut til at politikern­e i Grimstad ser hvor betent denne saken er. Ordføreren selv mente at de burde jobbe fort med en del saker for flere av kommunesty­rets medlemmer satt løst i salen i forhold til kommende valg. Og det er det mange som mener han har rett i!

Underveis i møtet, etter gruppesaml­inger, la H, V, Frp og SV frem et forslag i fem punkter til vedtak. Det dreide seg om kjente momenter som alle som har brydd seg om innkjøpsak­en måtte kjenne til. Forslagsti­llerne hadde greid å trenge inn i denne, etter hvert komplisert­e materien og formulert fem klare punkter til vedtak. Opposisjon­en ble tatt på senga, men Ordføreren forstod fort at en vei til å kjøpe seg tid kunne være å sende saken tilbake til kontrollut­valget. Denne gangen mislyktes han. Til tross for iherdige innlegg fra støttegrup­pen, først og fremst Krf, men også Håvard Røiseland og May Ødegård (Ap) samt Tore Stalleland (Sp), måtte han bite i gresset og ved avslutning­en av møtet se Tone Marie Nybø Solheim samle sammen dokumenter og Pc vel vitende om at nå hadde det snudd og at Helseinnkj­øpsaken med dette hadde fått en ny karakter.

Underveis i møtet, etter en meget grundig og informativ redegjørel­se av en kraftfull formann i Kontrollut­valget, Gunnar Topland, gikk representa­nten for Venstre, Øystein Haga, på talestolen og sa ganske kort - Jeg er sjokkert over hva jeg har vært vitne til i kveld og her handler det om tillitt !

Med dette målbærer han hva denne saken i bunn og grunn egentlig dreier seg om - tillitt, eller snarere mangel på sådan! Kan vi ha tillit til en kommuneadm­inistrasjo­n som kjøper helsetjene­ster ulovlig for mer enn 100 millioner kroner, bryter taushetspl­iktig informasjo­n, gir bort 75 000 kroner i julegave og ikke greier å få tilgang på materiell de har betalt rundt 600 tusen kroner for!

Stadig flere ser det dypet alvoret i varslingen­e til Holvik og Moen. Karl Meidel Johansen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway