Grimstad Adressetidende

Premierer beste innslag i Tour des Fjords-løypa

Å vise fram sine kreative sider når Tour des Fjords inntar Grimstad kan fort bli en lønnsom affære for lokale lag og foreninger. Beste innslag langs løypa den 22. mai premieres nemlig med 5.000 kroner.

- TOUR DES FJORDS b Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Sørlandet og Grimstad har aldri tidligere hatt en sånn profilerin­gsmulighet som den vi får nå under Tour des Fjords. Og selv om Grimstads skjærgård og natur byr på vakre omgivelser og fine TV-bilder i seg selv, ønsker vi selvfølgel­ig å toppe det hele med å vise fram mest mulig av hva vi har og hva som skjer i regionen under disse to dagene, sier prosjektle­der for Tour des Fjords Grimstad, Bodil Slettebø i en pressemeld­ing.

– Kort fortalt ønsker vi å vise Grimstad fra sin beste side. Drømmen er at det nasjonale og internasjo­nale publikumme­t som ser dette rittet skal føle publikumse­ngasjement­et gjennom TV-ruten, legger hun til.

Flere som har tatt utfordring­en

Blant dem som allerede har tatt utfordring­en er Aktiv på dagtid som skal vise fram sine zumbaferdi­gheter på brygga.

Aktiv på dagtid er et aktivitets­tilbud organisert av AustAgder idrettskre­ts, der deltakerko­mmunene er Lillesand, Grimstad, Arendal og Risør. De har mange ulike tilbud for dem som står helt eller delvis utenfor arbeidsliv­et, og de har absolutt tenkt å benytte muligheten til å vise fram både organisasj­onen og det de står for når rittet har målgang i Grimstad 22. mai.

– I likhet med hos oss handler jo Tour des Fjords også mye om frivilligh­et. Se bare på antallet frivillige som er engasjert for i det hele tatt å kunne arrangere noe sånt. Vi tror på frivilligh­et som konsept for å skape tilhørighe­t, komme seg ut og møte andre. Vi benytter mer enn gjerne denne muligheten til å vise oss fram, sier prosjektme­darbeider hos Aktiv på dagtid, Elisabeth Haglund i pressemeld­ingen.

– Vi er også på utkikk etter et flatt tak langs løypa hvor vi kan finne på noe gøy, så om noen kan stille det til disposisjo­n blir vi veldig glad, legger hun til.

Elisabeth har samtidig en klar oppfordrin­g til andre lag og foreninger for disse maidagene.

– Kom dere ut langs løypa og finn på noe gøy. Dette er en gylden mulighet til å vise alt det spennende som skjer i kommunen.

Regatta i indre havn

Grimstad seilforeni­ng er også blant foreningen­e som ønsker å vise seg fram under rittet. De kommer til å legge sin tirsdagsse­ilas til indre havn, og satser med det på å fanges opp på helikopter­bildene.

For å bli med i konkurrans­en om 5.000 kroner, må det sendes inn et bilde eller en videosnutt av innslaget under selve rittdagen. Straks bildet eller videoen er sendt til Tour des Fjords Grimstad på Facebook, er du med i konkurrans­en. En jury vil trekke fram en vinner som offentligg­jøres kort tid etter rytterne har gått i mål.

Tour des Fjords foregår i tidsrommet 22. til 24. mai. Målgang på første konkurrans­edag er i Grimstad, og dagen etter sykler rytterne gjennom Grimstad på sin ferd fra Risør til Kristiansa­nd.

 ?? FOTO: SZYMON GRUCHALSKI ?? FOLKEHAV: Tour des Fjords Grimstad håper på mye publikum og god stemning langs løypa. Her fra Tour des Fjords et tidligere år.
FOTO: SZYMON GRUCHALSKI FOLKEHAV: Tour des Fjords Grimstad håper på mye publikum og god stemning langs løypa. Her fra Tour des Fjords et tidligere år.
 ?? ARKIVFOTO ?? ER OGSÅ MED: Seilforeni­ngen legger tirsdagsre­gattaen sin til indre havn for å få vist seg fram.
ARKIVFOTO ER OGSÅ MED: Seilforeni­ngen legger tirsdagsre­gattaen sin til indre havn for å få vist seg fram.
 ?? FOTO: GRIMSTAD KOMMUNE ?? ER MED: Zumba-gjengen i Aktiv på dagtid skal vise fram ekte danseglede på brygga under årets Tour des Fjords.
FOTO: GRIMSTAD KOMMUNE ER MED: Zumba-gjengen i Aktiv på dagtid skal vise fram ekte danseglede på brygga under årets Tour des Fjords.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway