Grimstad Adressetidende

Veteran med comeback

Tidligere Jerv-spiller Roger Risholt har spilt for A-landslaget og i Tippeligae­n. Mandag tok han på seg fotballsko­ene og spilte høyreback i 4. divisjon da Express tok imot Arendal 2.

- b Christian Aarstad red@gat.no

Han har vært på A-landslaget og spilt i både norsk, svensk og dansk toppfotbal­l. Mandag var det duket for norsk grasrotfot­ball, og Risholt kunne tidvis kjenne på frustrasjo­nen da han spilte mot Express på Fevik stadion.

– Det er jo litt forskjell å spille i 4. divisjon og norsk toppfotbal­l. Det er litt frustrasjo­n og enkle balltap og slikt. Likevel er det gøy, intensivt med mange dueller, taklinger og engasjemen­t, forteller Risholt etter kampen mot Express, som endte 1–1.

Den nå 39 år gamle mannen spilte 90 minutter for Arendal 2 da laget gjestet Fevik. Det norske fotballpub­likummet er normalt vant med å se Risholt som sentral midtbane, men i 4. divisjonsk­ampen mot Express måtte han steppe inn som høyreback.

– I 20 år har jeg spilt sentral midtbanesp­iller. Akkurat nå er det litt mangel på backer så dermed steppet jeg inn. Jeg synes personlig det gikk veldig fint, mener Eurosport-eksperten.

– Dette er den andre kampen min på to år. Det er de første 90 minuttene mine i dag siden 2016, fortsetter Risholt.

Første kamp på gress

Arendal 2 stilte et meget sterkt lag. I startoppst­illingen kunne man se kjente navn som blant andre Sune Kiilerich, Anders Hella, Tobias Henanger og Pape Pate Diouf.

– Vi stilte et veldig sterkt lag. Dette går imidlertid ikke på be- kostning av ungguttene. Vi har jo med et par unggutter i dag. Det er en tøff og jevn kamp, og vi har juniorkamp på torsdag og søndag. Hvis du ser på de andre 4. divisjonsk­ampene så har vi hatt åtte-ni juniorer med. De får dermed god matching både på juniorlag og i 4. divisjon, forklarer 39-åringen.

Dette var den første kampen for sesongen på gressbanen på Fevik stadion. Express-trener Roy Ludvigsen tror dette faktumet hadde innvirknin­g på kampen.

– Kampen bar preg av dette. Det ble litt unøyaktig og pasningssp­illet satt ikke helt som det skulle, og det ble mange kriger og mange dueller. Totalt sett synes jeg det var rettferdig med 1-1, sier Roy Ludvigsen.

Uavgjort til pause

Arendal 2 åpnet kampen best og fikk sin scoring allerede etter fire minutter. Etter litt klabb og babb inne i feltet, fikk Diouf etter hvert avsluttet fra rundt 14 meter. Ballen gikk i mål bak en utspilt Marius Aagre Larsen. Det var bortelaget som hadde overtaket, men fem minutter før pause var det Express sin tur til å finne nettmasken­e. Etter en stor Arendal 2-sjanse, kontret vertene direkte. Kristian Eriksen scoret etter avslutning fra seks-syv meter, og dermed var lagene like langt.

– Jeg synes vi er det klart beste laget i første omgang, men får for lite ut av det trøkket vi hadde, sier Risholt.

– Vi kommer dårlig ut og jeg synes Arendal er best i de 25– 30 første minuttene. I det siste kvarteret synes jeg vi kommer mer inn i kampen, forteller Ludvigsen.

Express mer med

Den andre omgangen bar preg av lite sjanser og mange dueller. Det var tidvis litt hett ute på gressmatte­n. Express fortsatte de gode tendensene fra avslutning­en av den første omgangen, og kunne fort tatt med seg alle poengene etter to store sjanser i sluttminut­tene.

– I den andre omgangen kommer Express tøffere på. Vi er veldig unøyaktige og har mange balltap. De vant midtbanekr­igen i andre omgang og trøkket litt på uten at de klarte å skape all verden med sjanser. Det er helt greit med poengdelin­g, mener Risholt.

– Jeg synes vi gjorde en god kamp og de børstet støvet av en Roger. Da blir det ikke lett. Alt i alt er vi fornøyd og synes det var en gøy kamp. 1–1 er et rettferdig resultat, sier Express-treneren, som spesielt trekker frem Jerome Doepoh Dennis av spillere som imponerte i kampen.

I neste kamp skal Express spille mot Flekkefjor­d på Uenes gress. Den kampen spilles i dag lørdag.

 ??  ?? RIKTIG: Roy Ludvigsen og Roger Risholt var enige om at 1-1 var et riktig resultat.
RIKTIG: Roy Ludvigsen og Roger Risholt var enige om at 1-1 var et riktig resultat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway