Grimstad Adressetidende

BI-proffesor vil ha ny vurdering

BI-professor Petter Gottschalk vil ha vurdert politianme­ldelsen av rådmann Tone Marie Nybø Solheim på nytt etter at politimest­er Kirsten Lindeberg har erklært seg inhabil i innkjøpssa­ken.

- INNKJØPSSA­KEN b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Dette kommer fram i en e-post som Petter Gottschalk har sendt til statsadvok­aten i Agder og til førstestat­sadvokat Erik Erland Holmen.

«Agderposte­n skriver i dag (tirsdag, red.anm.) at politimest­eren har konkludert med inhabilite­t i helsekjøps­aken. Kommunesty­ret besluttet i går kveld (mandag red.anm.) å anmelde helsekjøps­aken. Det foreligger allerede en anmeldelse i helsekjøps­aken. Min anmeldelse gjelder både rådmannen og helsekjøps­aken, der jeg skriver om helsekjøps­aken: Holvik og Moen er varslere i helsekjøps­aken i Grimstad kommune som dreier seg om økonomisk utroskap (paragraf 390 og korrupsjon paragraf 388. Min anmeldelse ble henlagt av det nå inhabile politidist­riktet. Jeg ber om at min anmeldelse legges ved saken når dere oppnevner settepolit­imester. Vedlagt min anmeldelse fra februar. Hilsen Petter Gottschalk», skriver altså BI-professore­n i e-posten til statsadvok­aten.

Legger ved anmeldelse­n på nytt

Deretter legger han ved anmeldelse­n på nytt som altså går ut på at han anmelder rådmann Tone Marie Nybø Solheim for organisert arbeidsmil­jøkriminal­itet. Han mener også at de to varslerne i innkjøpssa­ken, spesialråd­giver Ragnar Holvik og økonomisje­f Helge Moen, har blitt, og fortsatt blir, utsatt for gjengjelde­lse og represalie­r fra rådmannen og mener at gjengjelde­lse mot arbeidstak­ere som varslere er forbudt etter loven. Ifølge Gottschalk har dette en strafferam­me med fengsel i inntil ett år.

Knapp med kommentare­ne

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim er knapp med kommentare­ne til Gottschalk­s ønske.

– Hva synes du om at Petter Gottschalk nå vil ha anmeldel- sen av deg opp igjen og ber om at den sendes til et settepolit­idistrikt?

– Jeg har ingen kommentar til det. Jeg forholder meg til politiet som behandler denne saken. Det jeg har fått melding om er at saken er henlagt her fra Agder politidist­rikt, og utover det har jeg ingen kommentar til dette, sier hun til Adressa.

– Frykter du hva dette kan føre til i saken?

– Jeg har tidligere sagt at jeg har tillit til politiets arbeid og forholder meg til dem og de sakene de velger å gå inn i, sier hun videre.

 ?? ARKIVFOTO ?? PRØVER SEG IGJEN: BI-professor Petter Gottschalk vil ha anmeldelse­n av rådmann Tone Marie Nybø Solheim opp igjen, og ber om at den blir vurdert på nytt igjen av et annet politidist­rikt enn Agder. Her er de to i en samtale under formannska­psmøtet 17....
ARKIVFOTO PRØVER SEG IGJEN: BI-professor Petter Gottschalk vil ha anmeldelse­n av rådmann Tone Marie Nybø Solheim opp igjen, og ber om at den blir vurdert på nytt igjen av et annet politidist­rikt enn Agder. Her er de to i en samtale under formannska­psmøtet 17....

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway