Grimstad Adressetidende

– Bør kommunen sørge for blomster?

Formann i Fjære Vel, Arne Ribe, reagerer på at det ikke var blomster på minnesmerk­et i Landvik.

- Arne Ribe Formann Fjære Vel

Lesernes mening: Bør kommunen sørge for blomster på minnesmerk­ene over våre falne 8. mai?

Vi snakker alle vakkert om at vi aldri må glemme de som ofret livet under siste krig. Imidlertid er det stykke mellom talemåter og praktisk handling.

I 2016 registrert­e vi i Fjære Vel at det ikke var noen blomster ved krigsminne­smerket 8. mai.

Siden vi ikke ønsket at dette skulle skje igjen, tok Fjære Vel tidlig i 2017 kontakt med Ole Martin Hodnebrog, som var villig til å sponse blomster. Imidlertid hadde veteranfor­eningen også reagert uten at vi hadde snakket med hverandre, og følgelig ble det dobbelt sett med blomster i 2017. I år har vi derfor koordinert dette, slik at det er Fjære Vel som har sørget for at det kom på plass en blomster- oppsats, fortsatt sponset av Ole Martin Hodnebrog.

Grimstad kommune har lagt til rette for en felles veteranmot­takelse med påfølgende bekransnin­g av krigsminne­smerket på Dyviks plass og foran sorenskriv­ergården, et prisverdig tiltak jeg selv deltok på.

Etter markeringe­n så fikk jeg det for meg at jeg skulle ta en runde til minnesmerk­ene ved Eide og Landvik kirke.

I Eide ble jeg positivt overrasket – her lå det en pen krans i rødt, hvitt og blått. Heder til den eller de som har tatt på seg ansvaret, men det er neppe kommunen. I så fall har de glemt Landvik – der var det ingenting.

Så kan en spørre seg selv om ikke det burde være en kommunal oppgave å sørge for at dette blir tatt vare på, og i det minste at man har kontroll på at frivillige organisasj­oner tar seg av dette. Imidlertid kjenner jeg til at Fjære Vel ikke er den eneste organisasj­onen som blir sponset 8. mai av Ole Martin Hodnebrog, og det blir litt feil at han stadig må sponse noe som burde vært en post på kommunens kulturbuds­jett.

 ??  ?? MARKERING: «Vi snakker alle vakkert om at vi aldri må glemme de som ofret livet under siste krig. Imidlertid er det stykke mellom talemåter og praktisk handling», skriver Arne Ribe i Fjære Vel.
MARKERING: «Vi snakker alle vakkert om at vi aldri må glemme de som ofret livet under siste krig. Imidlertid er det stykke mellom talemåter og praktisk handling», skriver Arne Ribe i Fjære Vel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway