Grimstad Adressetidende

Fiskernes salgslag vil bli vaerende

Mange lurer på hva som skjer med fiskemotta­k og fiskebutik­k når Torskeholm­en forvandles, men daglig leder Endre Fosseli slår fast at salgslaget blir.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det forsikrer styreleder Dagfinn Pettersen og daglig leder Endre Fosseli i Fiskernes salgslag. Det har den siste tiden vaert mye diskusjon og spekulasjo­ner om Torskeholm­ens fremtid, og dermed dukker også spørsmålet om fremtiden for fiskemotta­ket og utsalget. Hva er Fiskernes salgslags rolle vaere i den skisserte totalforva­ndlingen av Torskeholm­en?

– Noen kommer inn og spør om vi skal selge og flytte, men da sier jeg «nei, her trives vi og her vil vi bli». Vi vet hva vi har, og vi har den beste tomta i byen, sier Pettersen.

Salgslaget har en 60 meter lang mottakskai, som også er kraftig opprustet i nyere tid, blant annet med tilskudd fra Fiskeridep­artementet.

Har uoppsigeli­g avtale

Eiendommen hvor salgslaget holder til ble kjøpt av Grimstad kommune fra Skagerakfi­sk i 2003. Samtidig forpliktet kommunen seg til å leie ut arealene til salgslaget, og denne leieavtale­n kan ikke sies opp så lenge arealene brukes til fiskerivir­ksomhet.

Dersom det skulle bli aktuelt å flytte, sier Pettersen, må kommunen komme med en avtale som er like god eller bedre enn den de har i dag.

Fosseli er enig. Den ferske daglige lederen ser ingen grunn til å flytte på seg.

– Vi ønsker å bli med tanke på kaia, som ligger tilrettela­gt for mottak. Vi forholder oss til kontrakten, sier han.

Fosseli er spent på hvordan Torskeholm­en vil bli utviklet i tiden som kommer.

– Det blir en utfordrend­e og spennende fremtid, sier han.

Kan gå med på flytting internt

Det er Grimstad eiendomsut­vikling (GEU) som har ledet arbeidet med å utvikle Torskeholm­en.

I et notat fra et møte mellom GEU og Fiskernes salgslag 22. september 2017 går det frem at salgslaget kan akseptere å flytte inn i nye lokaler internt på Torskeholm­en. Men det stilles flere betingelse­r.

«Fiskernes salgslag er åpne for at eksisteren­de bygg blir revet og at en finner andre nye og hensiktsme­ssige lokaler på Torskeholm­en. Både fiskeutsal­g, fiskemotta­k og salg av drivstoff må videreføre­s. Det er en forutsetni­ng at løsningen ivaretar salgslaget­s behov, ikke skaper konflikter med mulige fremtidige boliger og at leieprisen kan aksepteres», står det i notatet.

Det stilles også som betingelse at «Salgslaget må kunne flytte inn i nye lokaler før de gamle blir revet slik at det ikke er avbrudd i virksomhet­en».

I det samme notatet står det at Fiskernes salgslag «vil bli tett involvert i den videre planleggin­gen, slik at de ved en eventuell flytting internt på Torskeholm­en får et fremtidsre­ttet anlegg med en leiepris som kan aksepteres».

Noen spør om vi skal flytte, men da sier jeg: «Her trives vi og her vil vi bli». Vi vet hva vi har, og vi har den beste tomta i byen. Dagfinn Pettersen, styreleder Fiskernes salgslag

 ??  ??
 ??  ?? TRIVES: Dagfinn Pettersen (t.v.) og Endre Fosseli slår fast at Fiskernes salgslag vil fortsette med mottak og salg av fisk på Torskeholm­en.
TRIVES: Dagfinn Pettersen (t.v.) og Endre Fosseli slår fast at Fiskernes salgslag vil fortsette med mottak og salg av fisk på Torskeholm­en.
 ??  ?? KONTRAKTEN: Fiskernes salgslag forholder seg til kontrakten hvor det slås fast at leieavtale­n er uoppsigeli­g.
KONTRAKTEN: Fiskernes salgslag forholder seg til kontrakten hvor det slås fast at leieavtale­n er uoppsigeli­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway