Grimstad Adressetidende

Går for en ny valgperiod­e

Kjetil Glimsdal (KrF) har takket ja til å stå på topp for KrF også ved neste års valg, og håper ikke valget blir styrt av hva velgerne synes om håndtering­en av innkjøpssa­ken.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Nominasjon­skomiteen i KrF ønsker at Kjetil Glimsdal stiller til gjenvalg, noe Glimsdal har takket ja til. Han går dermed for en ny periode som ordfører.

– Jeg er veldig glad og takknemlig for at nominasjon­skomiteen i Grimstad KrF vil at jeg skal fortsette som ordfører. For det har jeg veldig lyst til. Jeg kjenner meg takknemlig for at jeg får muligheten til å vaere kandidat for en ny periode.

Dette sier grimstador­dfører Kjetil Glimsdal. Nominasjon­skomiteen i partiet hadde sitt første møte tirsdag, og de ble der enige om å spørre Glimsdal om å vaere deres ordførerka­ndidat ved valget neste høst. Dette takket han ja til.

– Det har vaert travelt, trivelig og krevende å vaere ordfører, men veldig spennende også. Jeg tror også at det kan vaere bra for Grimstad med stabilitet i den politiske ledelsen etter en ganske turbulent periode. Derfor er jeg villig til å stille, sier han.

Vil fortsatt bidra

– Hvorfor takket du ja da nominasjon­skomiteen spurte deg?

– Det er fordi jeg fortsatt har lyst til å vaere med å bidra til å videreutvi­kle Grimstad. Det er mye spennende som ligger foran og veldig spennende politiske prosesser som er på gang. Derfor vil jeg vaere med til å bidra og til å påvirke dette, sier han.

– KrF og du har fått ganske mye pepper, både fra opposisjon­en men også fra mange innbyggere, for den måten dere har håndtert og stemt på i innkjøpssa­ken. Er det for å reise kjerringa igjen og for å prøve å vise en annen side av deg selv og partiet at du nå vil prøve deg en gang til?

– Jeg har ikke tenkt til å forandre politisk stil eller innhold, men har lyst til å få fram flere saker fremover. Og jeg står inne for det jeg har gjort. Når folk går til valgurnene neste høst vet de litt om hva de får dersom de gir sin stemme på meg og KrF, sier Glimsdal.

– Så innkjøpssa­ken har ikke skremt deg fra å gå på en ny periode?

– Nei, ikke i det hele tatt. Det tror jeg også er viktig. Hvis en skal gå inn i en slik oppgave, og vaere ordfører, må en ha lyst til det. Og det har jeg fortsatt, sier han. – Og kona også?

– Hun har nok vaert mer i tvil, men vi har blitt enige om at dette går vi for. Det er for øvrig helt sant at dette har vaert en stor belastning for henne, men hun er med på laget og støtter meg i dette, sier han.

– Hvordan tror du dette valget vil påvirke velgerne? Vil de fortsatt stemme på KrF etter det som har skjedd i denne perioden og med deg som ordførerka­ndidat?

– Jeg håper velgerne ser at denne perioden har vaert mye, mye mer enn den ene saken som har fått veldig mye oppmerksom­het. Det er utrolig mange andre flotte ting som skjer og som vi har fått til denne perioden. Det håper jeg velgerne også ser,

– Ikke for eller imot

– Det har stormet rundt både KrF og deg i den perioden som snart ligger bak oss, ikke minst når det gjelder den måten dere har håndtert innkjøpssa­ken på. Hvordan vil KrF gjøre det i neste års valg i Grimstad, tror du?

– Jeg tror vi vil gjøre det bra, jeg. Jeg får mange støtteerkl­aeringer fra folk og mange er positive. Jeg håper i hvert fall ikke at valget i 2019 blir et valg for eller imot innkjøpssa­ken. Det er så mange andre viktige ting som Grimstad holder på med. Det er derfor viktig at vi ser at Grimstad er så mye, mye mer enn denne ene saken. Når vi nå snart naermer oss en konklusjon i saken, så vil vi se om det var verdt alt arbeidet og all støyen i saken. Når konklusjon­en foreligger kan det kanskje vise seg at den linja KrF har stått for, ikke var så dum likevel, sier ordføreren.

– Men kommer ikke det neste valget i Grimstad til å bli nettopp det, en klar beskjed fra velgerne om hva de synes om håndtering­en av innkjøpssa­ken?

– Da har velgerne i hvert fall litt vanskeligh­eter, for her har skillelinj­ene gått gjennom de fleste partiene. Innkjøpssa­ken er heller ikke bare én sak, men har mange forgreinin­ger. Stemmegivn­ingen i partiene har også vaert vekslende gjennom perioden, sier Kjetil Glimsdal.

 ??  ??
 ?? ARKIV ?? KLAR IGJEN: Kjetil Glimsdal har fortsatt lyst til å vaere sjef i Grimstad, og stiller opp igjen som ordførerka­ndidat til valget også neste år.
ARKIV KLAR IGJEN: Kjetil Glimsdal har fortsatt lyst til å vaere sjef i Grimstad, og stiller opp igjen som ordførerka­ndidat til valget også neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway