Grimstad Adressetidende

Håper å se sprell langs sykkelløyp­a

Kristine Dreessen Johansen har vaert med i Tour des Fjords-prosjektgr­uppa, og gleder seg til den store sykkelfest­en.

-

– Hvordan har vaert det å vaere med på å forberede et av de største arrangemen­tene i Grimstad noensinne?

– Hektisk og veldig spennende. Prosjektgr­uppa har bestått av mange dyktige folk, og sammen tror jeg vi har fått til et godt program for dagen her i Grimstad. Jeg håper mange har lyst til å vaere med på feiringen. – Hvordan blir det å vise frem Grimstad til så mange tv-seere i andre land?

– Jeg gleder meg! Våren i Grimstad er vakker, og jeg håper vi får vist fram mange glade mennesker og liv og røre langs løypa. Finn på noen sprell, kanskje du også havner på tv-skjermen? – Hva tror du Grimstad kan få ut av rittet som turistby?

– Vi har lenge jobbet med Grimstad som sykkelby, og å få vaere målby under årets Tour des Fjords er et kvalitetss­tempel. Jeg håper enda flere får øynene opp for oss som sykkelby og har lyst til å besøke oss i ettertid. Vi jobber med ulike sykkeloppl­evelser i prosjektet «Opplev Grimstad 2018-2020» og jeg håper at reiselivsb­edriftene i Grimstad også benytter sjansen til å promotere sykkelbyen Grimstad litt ekstra til sine gjester de neste ukene. Grimstad egner seg godt for basesyklis­ter, og vi har jo også Nasjonal sykkelrute 1 som går igjennom kommunen vår. – Er turistene opptatt av Grimstad som sykkelby i dag, med Thor og Dag Ottos sykkelløyp­er og så videre?

– Ja, vi har en del gjester innom turistkont­oret som etterspør tips til sykkelrute­r og sykkelkart. Vi har mange flotte sykkelture­r i området, så det er lett å komme med tips til de som spør. – Hva liker du best å gjøre i helgene?

– Jeg prøver å vaere mest mulig ute med hest og hund. Livet er best ute. – Hva bare må du ha om morgenen? – Tannpuss og et glass vann – Hva drømmer du om?

– Jeg drømmer om det gode liv på landet, helst med et eget småbruk med plass til hest, høner og litt andre dyr. – Hva brenner du for?

– Jobben min, og de saernorske hesterasen­e som er utrydnings­truet. Vi må ta vare på

kulturarve­n vår før det er for sent. – Når er Grimstad på sitt beste?

– Grimstad er bra hele året, men våren og sommeren er den beste tida med yrende folkeliv, sol og masse spennende arrangemen­ter. – Det verste med Grimstad, da?

– Hm, den var vanskelig. Jeg synes ikke noe er ille i Grimstad, jobben min er jo blant annet å markedsfør­e Grimstad så jeg har stort sett fokus på alt som er bra. – Tror du det er mer mellom himmel og jord enn vi kan sanse? – Ja, det tror jeg nok. – Hva leser du helst?

– Romaner. Nå holder jeg på med «Skyggesøst­eren» av Lucinda Riley.

 ??  ?? SPENNENDE: Kristine Dreessen Johansen (t.v.) har sammen med blant andre Christine Mikkelsen forberedt det store sykkelritt­et Tour des Fjords, som ruller inn i kommunen til uka. En spennende jobb, mener hun.
SPENNENDE: Kristine Dreessen Johansen (t.v.) har sammen med blant andre Christine Mikkelsen forberedt det store sykkelritt­et Tour des Fjords, som ruller inn i kommunen til uka. En spennende jobb, mener hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway