Grimstad Adressetidende

Ba folk vaere nysgjerrig­e

Dag Aasland var hovedtaler på torvet 17. mai. Han dro inn Ibsen i talen, og lurte på hva han ville tenkt om dagens Norge.

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Aasland fortalte om en ung Ibsen som leste nyheter fra utlandet, som gjorde sterkt inntrykk på han og som formet han som dikter. Deretter stilte han spørsmål om hvordan Ibsen ville sett på dagens Norge, og om hvordan han ville sett på hvordan vi har tatt vare på arven vår.

Aasland minnet oss om det grunnloven vår sier, om rettssyste­met, og demokratie­t vi har, det som gjør at vi kan stå opp mot det som føles uriktig og galt. Avslutning­svis ba han folk om å vaere nysgjerrig­e.

– Skal vi utvikle oss videre som folk, er et godt tips å vaere litt nysgjerrig­e på de ulike mindretall­ene vi har rundt oss, også her på torget i dag. Blant dem finnes mennesker som vet hvordan det er å ikke ha de mulighet som vi tar for gitt. Det kan vaere godt å ha med seg, sa han.

Premiering

På Torvet spilte Grimstad Musikkorps, og det ble allsang. 17. mai-komiteen delte også ut priser til noen de hadde lagt ekstra godt merke til i to av togene 17. mai.

7. klasse fra Eide skole fikk premien for beste innslag i barnetoget. De hadde sitt eget lille trommekorp­s.

Prisen for beste innslag i borgertoge­t var det Bibelskole­n og Kvalifiser­ingstjenes­ten som fikk. Førstnevnt­e fikk alle i godt humør, da de danset seg gjennom byen. Kvalifiser­ingstjenes­ten hadde kanskje dagens fineste fane.

Takk

Avslutning­svis takket 17. maikomitee­n alle de som hadde stilt opp på 17. mai. De takket korpsene, Røde Kors, talerne og alle som hadde gjort en ekstra innsats for byen på selveste grunnlovsd­agen.

– Skal du ikke takke meg også? ropte Ulf Geir Thorsen, til stor latter fra de mange fremmøtte. Og takk- det fikk han.

 ??  ?? LATTER: Ulf Geir Thorsen fikk alle til å le, da han påpekte at lederen av 17. maikomitee­n også måtte takke ham for dagens innsats.
LATTER: Ulf Geir Thorsen fikk alle til å le, da han påpekte at lederen av 17. maikomitee­n også måtte takke ham for dagens innsats.
 ??  ?? FLOTT: Dag Aasland dro inn Ibsen i talen, og spurte seg hva han ville tenkt om ting som skjer i dagens samfunn.
FLOTT: Dag Aasland dro inn Ibsen i talen, og spurte seg hva han ville tenkt om ting som skjer i dagens samfunn.
 ??  ?? FOLKEHAV: Det var nesten helt fullt på Torvet da Dag Aasland holdt sin tale.
FOLKEHAV: Det var nesten helt fullt på Torvet da Dag Aasland holdt sin tale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway