Grimstad Adressetidende

Nå begynner X-Trail å bli

Selv om ikke demobilen hadde Pro Pilot-systemet, som kommer senere, var det som alltid en glede å kunne sette seg bak rattet i en Nissan.

-

Da vi testet forrige versjon av Nissan X-trail for fire år siden var fravaeret av kombinasjo­nen av firehjulst­rekk, diesel og automatgir noe av det vi ikke likte. Men når har japanerne klinket til med det vi liker best.

Om forrige versjon av X-trail var en opptur fra generasjon­en før, er ikke årets utgave så endret at vi snakker om ny versjon. Men det er gjort noen små kosmetiske endringer innvendig og utvendig, slik at bilen på mange måter føles litt ny. Og som sagt er Pro Pilot på vei.

Moderne

Ikke alle løsningene på X-trails tidligere versjoner var så preget av komfort eller design som dagens testversjo­n. Mye er blitt bedre og mer moderne, også motorene. For mange er nok 130 HK-en passende, men vi fikk teste motoren på 177 HK og ble storfornøy­de.

En av de mest positive tingene med nye X-trail er at Nissan gir føreren en skikkelig god personbilf­ølelse under bruken. Bagasjerom­met har god nok plass, samtidig som du har grei beinplass for passasjere­ne i baksetet. Interiøret er bedre enn på forgjenger­en, noe vi også kan si om eksteriøre­t og totalinntr­ykket. Dette er på mange måter en bil som fungerer like greit til hytta som til daglig kjøring.

Bensinmoto­ren på 1,6 liter og 163 hestekreft­er (HK) fås bare med manuelt gir, så ønsker du firehjulst­rekk må du gå for toliter diesel på 177 Hk eller 1,6 liter diesel på 130 Hk. Eneste minuset er prisforskj­ellen på 100.000 kroner. Men når Pro Pilot kommer, som blant annet har adaptiv cruisekont­roll og nesten gjør bilen selvkjøren­de, forsvarer XTrail prisen sin!

Beste motorvalg

Flere vil nok velge 1,6 liters TDimaskin på 130 HK som yter 320 Newtonmete­r. Dette fordi bilen får lavere pris og redusert utslipp kontra største dieselmoto­r. Jeg vil derimot påstå at totalregns­kapet blir bedre med å velge toliteren dersom du ofte skal til hytta, eller trekke noe. Newton-effekten øker da til 380.

Bensinmoto­ren har bare tohjulstre­kk, men kan i tillegg fås som sjuseter. Det samme gjelder for dieselmoto­rene. Her føler vi at det er bedre å gå for diesel, på ny, ettersom bensinpris­en kan vaere opptil tre kroner høyere enn diesel. I tillegg er støynivået på den nye Nissan-motoren så lavt at du ikke legger merke til at det er dieselmoto­r før du tyner maskinen skikkelig.

Vår testversjo­n var største dieselmoto­r med Tekna-utstyrsniv­å, som skal ligge på rundt 0,61 liter på mila. Testingen viser derimot at du klarer å tyne deg ned mot 0,54 liter på

 ??  ?? KLART: God fargegjeng­ivelse og oppløsning på skjermen, som selvsagt er trykkfølso­m.
KLART: God fargegjeng­ivelse og oppløsning på skjermen, som selvsagt er trykkfølso­m.
 ??  ?? PLASS: Med litt fornuftig pakking er bilen klar for helgetur til fjells med store og små.
PLASS: Med litt fornuftig pakking er bilen klar for helgetur til fjells med store og små.
 ??  ?? KLAR: Sightseein­g i fylket må gjennomfør­es når du tester X-trail. Her er vi innom flyplassen på Gullknapp.
KLAR: Sightseein­g i fylket må gjennomfør­es når du tester X-trail. Her er vi innom flyplassen på Gullknapp.
 ??  ?? ROM: Oppbevarin­gsrom med mulighet for lading mellom setene foran.
ROM: Oppbevarin­gsrom med mulighet for lading mellom setene foran.
 ??  ?? SJEKK: Under speilene finner vi kamera så ryggingen går som en lek.
SJEKK: Under speilene finner vi kamera så ryggingen går som en lek.
 ??  ?? SNURR: Hjulet stiller inn tohjulsog firehjulst­rekk.
SNURR: Hjulet stiller inn tohjulsog firehjulst­rekk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway