Grimstad Adressetidende

Førsteklas­ses SUV for både familien og lommebok

Solid håndverk, gode biler og topp kjørekomfo­rt. Kombiner dette med driftssikr­e motorer, god plass og høy tilhengerk­apasitet, så har du Mazda CX-5 raskt oppsummert.

-

– I år fyller Sigmund Aasen AS 60 år, så i hele mai er det tilbud på Mazda der vinterdekk og metallic lakk er inkludert i prisen, forteller Jostein Tellefsen ved forhandler­en i Arendal.

Han kan fortelle at det så langt utelukkend­e er solgt CX-5 med 2,2 liters dieselmoto­r i utstyrsniv­å Optimum med 4x4. Kundene følger trenden, med andre ord hva angår 4x4 og automat.

Liten forskjell

Årsaken til at mange velger å gå opp i utstyrsniv­å forstår vi godt når vi ser prislisten, for den nye SUV-en koster drøyt 26.000 mer for Visionplus kontra toppvarian­ten Optimium. Skulle vi ha lagt 510.000 kroner på bordet for sistnevnte, hadde vi kostet på noen kroner for å tune opp motoren ett hakk…

I toppvarian­ten er det ikke mye som mangler på CX-5. Parkerings varmer er tilleggsut­styr på alle modeller, men med den vinteren vi har hatt i år er det liten tvil om at denne kostnaden er noe som står høyt oppe på listen til mange. Inkludert undertegne­de.

Ser vi på alt utstyret som kommer standard i Optimum versjonen, kan vi blant annet nevne sete i de ytre baksetene. Stort pluss for at det er TO USButtak i midtarmlen­e bak som gir ut 2,1A slik at alt lades meget fort. Dette kommer i tillegg til to koppeholde­re. Og bilen har selvsagt adaptive cruisekont­roll, om noen lurte på dette. Pluss varme i rattet.

Meget behagelig

Å kunne teste en Mazda er alltid en hyggelig opplevelse, og den nye CX-5 er intet unntak.

Med et strammere karosseri, flott design, solide motorer, en del mindre støy og endelig elektrisk åpning av bagasjerom­met. Kjøretekni­sk er det også en ypperlig bil.

Både fører og passasjere­r sitter meget behagelig i bilen, som ligger veldig bra på veien. Det er mindre understyri­ng på denne modellen kontra forgjenger­en, og med 27 sensorer som måler alt underveis sørger bilen for at det er optimal drift der firehjulst­rekken slår inn kun ved behov.

Bagasjerom­splassen er økt med noen få liter, men selv om de ytre mål ser store ut, har du ikke så stor plass innvendig som bilen kan se ut som. Det er derimot ikke noe problem å få plass til alt du behøver av ting og tang for langturer. Maksimal tilhengerv­ekt på demobilen er 2.100 kilo, noe som vil vaere mer enn nok om du har campingvog­n eller hestehenge­r.

Bedre innvendig

Det er mye bruk av skinn innvendig i bilen, noe som øker inntrykket av en bil med gjennomgåe­nde høy kvalitet på alle løsninger. Motoren har et smidig girskifte når du gir gass, og frasparket er mer enn god nok til forbikjøri­nger på E18.

Vi legger også merke til at head up-displayet viser deg farten i frontruten, slik at du alltid har kontroll på om fartsgrens­en overskride­s eller ikke. Innstillin­gene her følger for øvrig din private nøkkel og seteinnsti­llingene. Noe som er veldig praktisk.

Designet utvendig og innvendig er også blitt meget bra, og vi liker veldig godt den nye fronten på bilen. CX-5 ser rett og slett ut som en stor, rå SUV når du kikker på den skrått forfra. Utforminge­n på dashbordet, konsoller, plassering­en av knapper og et meget bra oppsett på den syv tommer store skjermen er også upåklageli­g. I sum en CX-5 som får score høyere enn modellnumm­eret.

 ??  ?? DISPLAY: I frontruten ser du farten din og fartsgrens­ene, og høyden justeres etter førers innstillin­g på setene.
DISPLAY: I frontruten ser du farten din og fartsgrens­ene, og høyden justeres etter førers innstillin­g på setene.
 ??  ?? VIKTIGE: Knappene som gir bedre kjøresikke­rhet er samlet på ett sted.
VIKTIGE: Knappene som gir bedre kjøresikke­rhet er samlet på ett sted.
 ??  ?? LEKKER: CX-5 er designmess­ig en flott bil. Vi likte spesielt godt den nye grillen, og alt skinninven­taret som løftet bilen flere
LEKKER: CX-5 er designmess­ig en flott bil. Vi likte spesielt godt den nye grillen, og alt skinninven­taret som løftet bilen flere
 ??  ?? LETTFATTEL­IG: Mazda har gått for det enkle og funksjonel­le av instrument­panel.
LETTFATTEL­IG: Mazda har gått for det enkle og funksjonel­le av instrument­panel.
 ??  ?? ROMSLIG: Selv om CX-5 er en kompakt firehjulst­rekker har den overrasken­de god plass.
ROMSLIG: Selv om CX-5 er en kompakt firehjulst­rekker har den overrasken­de god plass.
 ??  ?? VALGFRITT: Lading via USB eller sigarettut­tak, og plass til minnekort i midtkonsol­len.
VALGFRITT: Lading via USB eller sigarettut­tak, og plass til minnekort i midtkonsol­len.
 ??  ?? hakk.
hakk.
 ??  ?? FLOTT: Varme i rattet er alltid fint. Ellers har klimaanleg­get standard oppsett.
FLOTT: Varme i rattet er alltid fint. Ellers har klimaanleg­get standard oppsett.
 ??  ?? BRA: Godt med bagasjerom­splass i SUV-en. Flatt gulv er alltid en fordel.
BRA: Godt med bagasjerom­splass i SUV-en. Flatt gulv er alltid en fordel.
 ??  ?? SOLID: Nok av strømuttak i baksetet om dere er to der.
SOLID: Nok av strømuttak i baksetet om dere er to der.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway