Grimstad Adressetidende

Tips til deg som skal kjøpe bolig

Mange flotte boliger legges ut for salg i sommerhalv­året. Sjelden har utvalget vaert bedre enn i år, men hold hodet kaldt før du velger med hjertet!

-

Dette er anbefaling­en fra Tone Solheim Grøsle. Hun er assisteren­de direktør i Sørmeglere­n og burde vite hva hun snakker om. – Det første du bør ha orden på, er finansieri­ng. Bud med forbehold om å skaffe lån i etterkant, er ikke noe vi anbefaler. Om du har en god bankforbin­delse, eller ber megleren skaffe deg en, så hjelper de deg til å finne ut hvor langt du kan strekke deg, sier hun.

BELIGGENHE­T

– Ikke glem beliggenhe­ten, sier Solheim Grøsle. – Den er ikke bestandig alfa og omega, men absolutt noe å tenke gjennom. Både med tanke på servicetil­bud, hvor du jobber og hva slags fremtidspl­aner du har. I tillegg vil verdiøknin­gen på boligen henge sammen med beliggenhe­ten. Her kan det f.eks. vaere planer for området som gjør at du får en ekstra verdiøknin­g på sikt. – Tidsperspe­ktivet er lurt å ha med seg. Hvor er du i livet? Hvis du tror at du kommer til å selge igjen etter få år, så velg noe som virker lettsolgt. Trenger du ekstra inntekt i en periode, er boliger med utleiedel et utmerket alternativ.

STILL SPØRSMÅL

– Studer prospekt og tilstandsr­apport grundig, kikk etter feil og mangler, er hennes anbefaling. – Spør megleren om alt du lurer på, og spør om igjen hvis du ikke får med deg alt. Solheim Grøsle anbefaler den samme offensive holdningen når det gjelder den tekniske vurderinge­n. – Bak tilstandsr­apporten står det godkjente fagfolk. Er noe uklart, er det din fulle rett å ta kontakt for mer presise svar, sier hun. – Ingen spørsmål er dumme, og jobben vår er å sørge for at du får det du er forespeilt!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway