Grimstad Adressetidende

1700 tilskuere så Jerv slå Viking

Jerv leverte en solid kamp mot Viking, da de vant 3–2 søndag kveld. Nå tror enkelte i klubben at årets lag kan vaere med å kjempe om direkte opprykk.

- OBOS-LIGAEN Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det er vel kanskje litt kjedelig sagt, men vi må bare ta en kamp av gangen, og så må vi bare telle opp til slutt. Men jeg er opptatt av å hele tiden se oppover på tabellen. Vi har et mål om topp seks, og så får vi se an etter hvert om vi ikke kan komme helt i toppen, sier Brice Wembangomo til Adressa.

– Dere har akkurat slått Viking, kan dere utfordre dem og ta en av de to direkte opprykkspl­assene i år?

– Ja, hvorfor ikke? Vi har vist at vi kan slå hvem som helst, så alt er mulig, sier han.

Har løsnet

Brice Wembangomo kom til Jerv før sesongen i fjor, og har virkelig funnet formen i år. Selv er han også godt fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg har jo vaert i Jerv i halvannet år snart, så det skulle jo bare mangle at det ikke skulle løsne snart. Jeg har egentlig bare venta på det. I tillegg har vi spisser nå, som scorer nesten på alt som kommer av baller, så nå er det veldig moro, sier Wembangomo. Han fikk mye rom, saerlig i 1. omgang, og kom på flere raid på høyresiden.

– Jeg er litt overraska over at jeg fikk så mye rom. Sandstø sier hele tiden til meg at jeg må vaere offensiv og tørre å gå, og det gjorde jeg i denne kampen. Det er veldig gøy å spille når jeg får lov til å vaere med offensivt, jeg er takknemlig for at jeg får den tilliten, sier han.

Bedre fysikk

Wembangomo hadde målgivende pasning da Ulrik Berglann satte inn 1–0 etter 24 spilte minutter, i en omgang der Jerv styrte det meste.

De kunne ha ledet mer, men

det ble 1–0 til pause.

Starten på 2. omgang ble et fyrverkeri. Først doblet kaptein Glenn Andersen ledelsen til 2–0 etter bare tre spilte minutter, før Viking reduserte bare få minutter etter. Bare et minutt etter det igjen sørget Aram Khalili for 3-1-ledelse til vertene.

Viking kom mer og mer med i kampen, og var det beste laget de siste 20–30 minuttene. De reduserte til 3–2 20 minutter før slutt, men Jerv klarte å ro det hele i land.

– Det var ikke overrasken­de at de tok oss på fysikken på slutten. De er på et nivå som vi aldri har vaert i naerheten av, men vi klarte heldigvis å ri den av, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

Lettet over det var også Jervkaptei­n, og stopper Glenn Andersen. – Det er klart det blir litt panikk i de bakre rekker på slutten der, når de presser på. Men Viking pumpet mye ball inn i midten, og der har jeg en av mine styrker med å heade ut. Det er noe som kler både meg og Espen (Knudsen) bra når det blir slik. Vi glapp dessverre to ganger i dag, men vi scoret heldigvis tre. Jeg tror jo helt aerlig at publikum er mer glade for at vi vinner 3–2 enn 1-0, ler kapteinen.

Har laert

– Dere startet sesongen med mye uavgjort, men har fire strake seiere nå, hva har skjedd?

– Det har ikke skjedd noe spesielt, for vi har jo faktisk spilt mye bra fotball i hele år, og har kun tapt en kamp. Men i det siste har vi klart å holde unna på slutten når vi leder, og det har vi ikke klart tidligere i år, når motstander­en har scoret og det har blitt uavgjort. Så vi har kanskje laert noe, selv om jeg tror det bare har løsna litt for oss nå. Vi har troen på det vi driver med, og da vil det til slutt løsne. Vi er et bra lag i år, sier Andersen.

Jerv går nå en travel tid i møte. Søndag møter de HamKam på Briskeby, onsdagen etter skal de spille hengkampen mot Tromsdalen på bortebane, før Nest Sotra er motstander på Levermyr 10. juni.

 ??  ??
 ??  ?? TOG: Svaberget hadde fått med seg noen fra Fjaere musikkorps, som gikk tog sammen med dem gjennom byen før kamp. Skapte stemning!
TOG: Svaberget hadde fått med seg noen fra Fjaere musikkorps, som gikk tog sammen med dem gjennom byen før kamp. Skapte stemning!
 ??  ?? I FORM: Brice Wembangomo har spilt svaert godt denne våren, og leverte glitrende mot Viking.
I FORM: Brice Wembangomo har spilt svaert godt denne våren, og leverte glitrende mot Viking.
 ??  ?? SUPERLAG: Jerv vant sin fjerde strake seier da de slo Viking. Nå tror mange at laget kan vaere med og kjempe om en av de to plassene som gir direkte opprykk.
SUPERLAG: Jerv vant sin fjerde strake seier da de slo Viking. Nå tror mange at laget kan vaere med og kjempe om en av de to plassene som gir direkte opprykk.
 ??  ?? MÅLSCORERE: Glenn Andersen, Aram Khalili og Ulrik Berglann scoret Jervs tre mål mot Stavanger-laget.
MÅLSCORERE: Glenn Andersen, Aram Khalili og Ulrik Berglann scoret Jervs tre mål mot Stavanger-laget.
 ??  ?? GLAD: Supersuppo­rter Hans John Paulsen gikk nervøst rundt på Levermyr, men kunne til slutt slippe jubelen løs for seier.
GLAD: Supersuppo­rter Hans John Paulsen gikk nervøst rundt på Levermyr, men kunne til slutt slippe jubelen løs for seier.
 ??  ?? JERV-FAN: Denne unge Jervpatrio­ten traff Adressa på vei til kamp. Han heter Mauritz Bie Lorentzen, og er to år gammel.
JERV-FAN: Denne unge Jervpatrio­ten traff Adressa på vei til kamp. Han heter Mauritz Bie Lorentzen, og er to år gammel.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway