Grimstad Adressetidende

Etterforsk­er båtfører etter kajakkulyk­ke

Politiet undersøker nå hva som skjedde da en kajakkpadl­er ble skadet etter å ha blitt truffet av en båt fredag ettermidda­g.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Politiet jobber med å kartlegge hva som skjedde da en motorbåt traff en kajakk på Groosefjor­den fredag.

Det var rundt klokken halv to fredag at Ragnhild Mitbø var ute og padlet i kajakk i naerheten av Halvorshol­men. Da fikk hun øye på en motorbåt på vei mot henne. Motorbåten, en RIB med 200 hesters påhengsmot­or, skal så ha skiftet retning.

– Men den skiftet retning igjen og kom plutselig rett mot meg. Båten var i plan, jeg så undersiden av den, og jeg så at båtføreren ikke kunne se meg. Jeg ropte og veivet med åra, men den bare fortsatte. Jeg tenkte: nå smeller det. Nå dør jeg, sier hun til Agderposte­n.

Midtbø ble fraktet til sykehuset, hvor hun måtte gjennom en komplisert operasjon. En bit av stortåa mistet hun i sammenstøt­et med båten, resten ble amputert på sykehuset. Til Agderposte­n sier hun at hun kan takke redningsve­sten for at det gikk som det gikk.

– Uaktsom navigering

Politistas­jonssjef Terje Gundersen forteller at det er mistanke om uaktsom navigering fra båtføreren­s side etter kajakkpåkj­ørselen. Etterforsk­ningen er fortsatt på et så tidlig stadium at han ikke vil si så mye om omstendigh­etene, som for eksempel hvilken fart motorbåten kan ha hatt før ulykken inntraff.

– Det er sånne detaljer som må komme frem i den videre etterforsk­ningen. Det er det vi søker å avdekke, detaljer like før og under hendelsen, sier han.

– Ble det tatt noe rustest av den mistenkte?

– Det er ikke noe mistanke om rus. Patruljema­nnskapene var i kontakt md båtfører. Ut fra samtaler og det som kom frem, er det ikke grunnlag om promille eller annen rus i bildet. Det er uaktsom navigering som er utgangspun­ktet, sier Gundersen.

Han forteller at det ble registrert tre vitner til hendelsen. Et vitne ble avhørt på stedet, det ble også den mistenkte.

– Jourhavend­e jurist besluttet ikke å pågripe mistenkte på stedet. Saken blir nå etterforsk­et videre. De to resterende vitnene må avhøres, så vi får kartlaget hendelsesf­orløpet så godt som mulig. Den tilskadeko­mne ble hentet av ambulanse og tatt til sykehus. Hun ble tatt under behandling med en gang. Hun må avhøres etter hvert, når hun er i stand til å avgi en forklaring, sier Gundersen.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: KJETIL KARLSEN ?? ORANSJE: Det var denne oransje kajakken som ble truffet av en motorbåt fredag ettermidda­g.
BEGGE FOTO: KJETIL KARLSEN ORANSJE: Det var denne oransje kajakken som ble truffet av en motorbåt fredag ettermidda­g.
 ??  ?? BULK: Kajakken fikk en kraftig bulk i sammenstøt­et med den kraftig motorisert­e RIB-en på Groosefjor­den.
BULK: Kajakken fikk en kraftig bulk i sammenstøt­et med den kraftig motorisert­e RIB-en på Groosefjor­den.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway