Grimstad Adressetidende

Nå venter Røa i cupen

Amazon tok sesongens fjerde seier for sesongen lørdag. Onsdag venter tøffere motstand, når Røa er motstander i cupen.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Amazon har hatt en fantastisk sesong så langt, og lørdag kriget de seg til ny seier, og nye tre poeng. Larvik-laget Nanset ble slått 1–0.

– Vi gjør det godt om dagen, og i dag syns jeg vi jobbet veldig bra som lag. Vi er noen rutinerte på laget, og så har vi de unge som har blitt veldig bra. De tar steg for hver kamp vi spiller, så det er utrolig gøy, sier målscorer Cathrine Dyngvold.

Hun headet inn kampens eneste mål, etter en perfekt slått corner av Lisbeth Rothschild, 20 minutter ut i kampen.

Bor på Jaeren

Nanset hadde et par skudd i tverrligge­ren, men var ellers nokså ufarlige. Amazon hadde flere muligheter til å doble ledelsen sin, men det ble kun 1–0 på Levermyr.

– Jeg syns det var en tøff kamp, med veldig mye hard jobbing. Nanset gjorde det vanskelig for oss. De var sutrete og gikk i krigen. Vi måtte ta den krigen og vi fikk heldigvis det viktige målet, og det holdt inn. Det var herlig sier målscorere­n som bor på Jaeren, hvor hun jobber i fengsel. Hun er derfor kun med Amazon i kampsammen­heng.

– Jeg syns det er veldig gøy å vaere med å spille kamper, men merker jo på formen at den hadde vaert bedre om jeg trente med et lag i løpet av uka. Men jeg trener styrke og fotball alene hver eneste dag, så jeg prøver å holde meg sånn noenlunde i gang, sier hun.

Tøffe kamper i vente

Amazons trener er helt klar på at Dyngvold er viktig for laget.

– Cathrine utgjør en stor forskjell for oss, og vi er et lag med hun, og et lag uten hun. Hun gir alt, er utrolig sterk, og så er hun sammen med blant andre Kelsey (Hood) en mentor for de unge, sier Tommy Egeli.

Amazon møter Røa i cupen i morgen onsdag, før Fart er motstander i serien neste helg.

– Vi kommer til å prioritere serien i år, siden vi ligger helt oppi der, men vi har en bra benk, så selv om vi kanskje hviler et par spillere til onsdag vil vi stille med et godt lag, sier Tommy Egeli.

Etter Fart sin seier over Øvrevoll Hosle i helgen, mener Egli at Amazon vil møte helt andre motstander­e i de to neste kampene, enn det de har gjort den siste tiden.

–Fart er i siget om dagen, og har et veldig bra lag. Nå må vi bare omstille oss, det blir en helt annen inngang til disse kampene, der det blir mer fokus på å nekte motstander­ne noe, mer enn å vaere opptatte av oss selv, sier han.

Med helgens seier ligger Amazon nå oppe på en 3. plass på tabellen. Cupkampen mot Toppseriel­aget Røa spilles på Levermyr onsdag klokken 18.

 ??  ?? JUBEL: Amazon-jentene jubler for årets fjerde serieseier sammen med blant andre supersuppo­rter Henning Glad.
JUBEL: Amazon-jentene jubler for årets fjerde serieseier sammen med blant andre supersuppo­rter Henning Glad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway