Grimstad Adressetidende

Retter søkelys på estetikk

Det var fullt hus på lørdagsuni­versitet, da Arild Andresen pratet om det estetiske, blant annet i byen vår.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Den eneste som kunne konkurrere med sola var Arild, så vi er veldig glade for at du kunne komme hit til oss, sa Dag Aasland, da vårens siste lørdagsuni­versitet ble arrangert lørdag.

Arild Andresen har laert barn i Holvika om estetikk, han har vaert laerer på UiA, han er bildekunst­ner, og han har også sittet i Grimstad kommunes utvalg for estetiske retningsli­njer.

Prate sammen

I sitt foredrag lørdag la han ifølge Aasland vekt på faget estetikk, og at vi kan se på estetikk på forskjelli­ge måter, både ut fra vitenskape­n og ut ifra det emosjonell­e.

Han var ikke så opptatt av det stygge og det pene, men at man må ha et felles språk, slik at man kan prate sammen og diskutere. Han viste eksempler fra Grimstad, før det ble diskusjone­r.

– Det ble litt snakk om Grimstad, blant annet om traer. Det viktigste som kom fram var nok at det er for liten bevissthet i kommunen om det estetiske, og at det blir lagt for lite vekt på det. Det ble og prat om at kommunen både her og i Arendal har for lite kompetanse på det å sette krav til utbyggerne, og Kristiansa­nd ble nevnt som et eksempel. Her er det klarere rammebetin­gelser for den estetiske utforminge­n, noe også utbyggere setter pris på, forteller Dag Aasland.

– Det er en mer helhetlig tenkning der, legger han til.

Det var en stor enighet i at det estetiske må høyere opp på agendaen i de kommende årene i kommunen vår.

Tilbake i september

Det var mange som hadde møtt opp på biblioteke­t for å få med seg Andresens innlegg. Nå blir det en pause i lørdagsuni­versitetet, fram til høsten.

– Vi begynner opp igjen i slutten av september, og vil fortsette å ha et arrangemen­t hver siste lørdag i måneden. Programmet er allerede klart, sier Dag Aasland.

 ??  ?? FOLKSOMT: Det var mange som ville høre på Arild Andresen. Flere stoler måtte settes fram.
FOLKSOMT: Det var mange som ville høre på Arild Andresen. Flere stoler måtte settes fram.
 ??  ?? PRATET OM BYEN: Arild Andresen pratet om det estetiske, og om byen vår.
PRATET OM BYEN: Arild Andresen pratet om det estetiske, og om byen vår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway