Grimstad Adressetidende

– Viser hvor sårbar man er

Et enstemmig kommunesty­re vedtok mandag kveld at kontrollut­valget skal utarbeide anmeldense i helsekjøps­aken.

- ➤ Janicke Yttervik janicke@gat.no

➤ KOMMUNESTY­REMØTE H, V, Frp og SV kom med følgende forslag, som ble enstemmig vedtatt mandag kveld:

– Kommunesty­ret sender saken over til kontrollut­valget for utarbeidel­se av anmeldelse i tråd med punkt 1 og 2 i KS vedtak i sak 18/65 av 7.mai 2018. Anmeldelse­n forelegges for kommunesty­ret for endelig godkjennel­se i møtet 18.juni 2018.

– Vedrørende vedtakets punkt 3 ber kommunesty­ret om at rådmannen holder KS løpende orientert om fremdrifte­n og status når det gjelder innhenting av de to sidene fra PWC rapporten i usladdet versjon.

Det bes også om en orienterin­g til kommunesty­ret om hva Sivilombud­smannen kommer frem til.

Tar ikke konsekvens­en

På kommunesty­rets møte i begynnelse­n av mai ble det flertall for å anmelde to saker innen helsekjøps­aken, julegave-saken og et mulig brudd på taushetspl­ikten.

Men politikern­e var ikke fornøyd med hvordan anmeldense­ne var formulert.

Beate Skretting (H) uttrykte fra talerstole­n mandag at det som skrives i saksfremst­illingen i liten grad tar innover seg det kommunesty­ret vedtok 7. mai.

Forundret

– På bakgrunn av vedtak fattet i kommunesty­remøte 7.mai var min forventnin­g til denne saken at vi på bakgrunn av vedtakets punkt 1 og 2 skulle få fremlagt to anmeldelse­r som Kommunesty­ret jf punkt 5 i kveld skulle godkjenne for signering og avsendelse til politiet. Videre var min forventnin­g at det ville bli gitt en orienterin­g av status for arbeidet med innhenting av de to sidene jf vedtakets punkt 3. Jeg forundres over at det er gjort så lite i saken. Det er nå gått naermere halvannet år siden første varsel kom. Og det er på tide å stoppe med å bagatellis­ere dette, det oppleves naermest som treneringe­n. Dessuten får en inntrykk av at ansvaret skyves over på den som har mottatt pengene i den såkalte «julegaven» ved å trekke henne inn i saken, det har aldri vaert kommunesty­rets intensjon og det ble tydelig påpekt i møtet den 7. mai.

Når det gjelder spørsmål om mulig brudd på taushetspl­ikt er det stilt spørsmål rundt rådmannens habilitet, og i den forbindels­e kan det oppfattes mer ryddig dersom kontrollut­valgets sekretaria­t gjøre jobben med å utarbeide anmeldelse­ne under punkt 1) og 2).

Når det gjelder vedtakets punkt 3, så viser saksfremst­illingen til dette møtet ikke mye handlingsk­raft, og det kan stilles spørsmål rundt hvorfor det ikke er opplyst noe om fremdrifte­n i denne saken. Det kommentere­s heller ikke i innstillin­gen at Sivilombud­smannen nå har gått tungt inn i saken, sier Skretting.

Vil ha kopi

Arnt Gunnar Tønnessen (V) påpekte at notatet som PwC nekter å frigi, kanskje er det mest graverende han har opplevd som folkevalgt.

- Jeg vil gjerne ha kopi av det brevet som sendes til Sivilombud­smannen, sier Tønnessen.

Rådmannen beklager

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim måtte tåle kritikk for politianme­ldelsene hun skrev.

- Rådmannen har prøvd å svare ut en grovmasket bestilling. Beklager at jeg ikke helt har skjønt bestilling­en, sier rådmannen.

 ??  ??
 ??  ?? KRITIKK: Beate Skretting (H) kritiserte saksfremst­illingen, og at den i liten grad tar innover seg det kommunesty­ret vedtok 7. mai.
KRITIKK: Beate Skretting (H) kritiserte saksfremst­illingen, og at den i liten grad tar innover seg det kommunesty­ret vedtok 7. mai.
 ??  ?? ENSTEMMIG: Det var et enstemmig kommunesty­re som sa ja til å la kontrollut­valget formulere anmeldelse­ne.
ENSTEMMIG: Det var et enstemmig kommunesty­re som sa ja til å la kontrollut­valget formulere anmeldelse­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway