Grimstad Adressetidende

Vil gå fra bom til automat igjen

Rådmannen har sett seg lei på tekniske problemer og lange køer ved store arrangemen­ter, og vil derfor droppe Arrestens bomanlegg til 2,1 millioner kroner.

- ARRESTEN

➤ Rådmannen vil vrake løsningen med bom i Arresten, to år etter at den ble montert.

Da parkerings­huset Arresten åpnet sommeren 2015, ble mange overrasket over at det ikke var bommer ved innkjøring­en. Underveis i prosjektet hadde nemlig bommene blitt tatt ut og erstattet med tradisjone­lle parkerings­automater. Davaerende rådmann Per Kristian Vareide innrømmet at dette var en tabbe, og sa overfor Adressa at man burde valgt bommer, slik at folk får billett når de kjører inn og betaler ved utkjøring.

Adressa omtalte også flere tilfeller av personer som slet med å finne parkerings­automatene i det splitter nye anlegget inne i Vardeheia.

Kjøpte inn bommer

Både politikere og nevnte Vareide ønsket å få bommer i Arresten likevel, og slik ble det. Våren 2016 kom bomanlegge­t på plass. Kommunens prosjektle­der for Arresten Simon Gukasjan erkjente da at prislappen på 2,1 millioner kroner var betydelig, men at anlegget tross alt var fremtidsre­ttet. Det skulle nemlig gjøre overgangen til nyere teknologi som skiltgjenk­jenning enkelt.

Nå, drøye to år etter, har enhetslede­r for kommunalte­kniske tjenester Svein Flo konkludert med at den beste løsningen er å sette hele anlegget ut av drift og heller kjøpe inn fire parkerings­automater.

I et saksfremle­gg til teknisk utvalgs møte 5. juni, ført i pennen av Flo, argumenter­er nemlig rådmannen med at ulempene med å ha bomanlegge­t er mange.

Det er krevende å drive fordi man er avhengig av en vakttjenes­te, det krever stadig reparasjon­er og oppfølgnin­g, og selve bommene blir dessuten stadig utsatt for haerverk.

Kostbart

Fra starten våren 2016 og frem til nå har kommunen hatt 250.000 kroner i utgifter knyttet til bommene.

Overfor Adressa forteller Flo at det har vaert flere problemer med bomanlegge­t enn man hadde antatt.

Trafikkbet­jentene har brukt cirka 220 timer siden mai 2017 med å arbeide med problemer i Arresten. Dessuten, påpeker rådmannen, har det flere ganger blitt lange køer med påfølgende sinte reaksjoner ved store arrangemen­ter og fullt hus i Arresten. Dette vil man slippe med tradisjone­lle parkerings­automater.

Rådmannen foreslår derfor å kjøpe inn fire slike automater. De koster snaut 75.000 kroner stykket eks. mva., frakt, tilkobling og montering,

– Det vil vaere en mye enklere drift, akkurat som med automatene vi har andre steder, sier Flo til Adressa.

 ??  ??
 ??  ?? LEI: Rådmannen, her ved enhetslede­r Svein Flo, er lei av alle ulempene med bomanleget i Arresten. Nå kan bommene bli droppet til fordel for parkerings­automater.
LEI: Rådmannen, her ved enhetslede­r Svein Flo, er lei av alle ulempene med bomanleget i Arresten. Nå kan bommene bli droppet til fordel for parkerings­automater.
 ??  ?? KØ: Ved store arrangemen­ter har det flere ganger blitt lange køer og mange misfornøyd­e bilister i Arresten. Det problemet vil ikke oppstå dersom bommene fjernes, mener rådmannen.
KØ: Ved store arrangemen­ter har det flere ganger blitt lange køer og mange misfornøyd­e bilister i Arresten. Det problemet vil ikke oppstå dersom bommene fjernes, mener rådmannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway