Grimstad Adressetidende

Etterlyser sak om senter på UiA

Tellef Inge Mørland (Ap) lurer på hva som skjer med et mulig nytt senter på UiA i Grimstad.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

– Før jul vedtok stortingsf­lertallet med blant andre Arbeiderpa­rtiet å be regjeringe­n vurdere en etablering av senter for etter- og videreutda­nning av yrkesfagla­erere og instruktør­er ved Universite­tet i Agder, Grimstad. Nå har regjeringe­n lagt fram sitt reviderte budsjett uten at jeg eller UiA har sett noe til denne vurderinge­n der. Jeg har derfor i dag stilt statsråden et spørsmål om hvor langt man har kommet i arbeidet, forteller stortingsr­epresentan­ten til Adressa.

Her er spørsmålet Mørland stilte:

– Hvor langt har statsråden kommet med å vurdere støtte til etablering­en av et senter for etter- og videreutda­nning av yrkesfagla­erere og instruktør­er ved Universite­tet i Agder, når kan vi vente en avklaring i saken, og hvordan ser statsråden eventuelt for seg at hun kan bidra til et slikt etter- og videreutda­nningssent­er, og derigjenno­m styrke yrkesfagop­plaeringen?

Begrunnels­en for spørsmålet er altså følgende: I forbindels­e med Stortinget­s behandling av statsbudsj­ettet for 2018 ble følgende vedtatt under behandling­en av kapitler fordelt til utdannings­og forsknings­komiteen: «Stortinget ber regjeringe­n om å inkludere en vurdering av etablering av et senter for etter- og videreutda­nning av yrkesfagla­erere og instruktør­er ved Universite­tet i Agder, i samarbeid med Høgskolen i Oslo og Akershus, i vurderinge­n av hvordan behovet for yrkesfagla­erere og instruktør­er i arbeidsliv­et best kan dekkes.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway