Grimstad Adressetidende

Kan søke om søppel-tilskudd

Ved å vaere med på en felles dugnad med å samle søppel, kan lag og foreninger nå tjene penger til klubbkassa. Det sa ordføreren ja til etter en forespørse­l fra Frp.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

Det var Lene Langemyr (Frp) som kom med forespørse­len om støtte til marin forsøpling på mandagens kommunesty­remøte.

– Hver dag havner rundt 20.000 tonn plastavfal­l i havet. Rundt 15 prosent av dette driver i land på strender og langs kystlinjer, like mye blir drivende rundt i havstrømme­ne, mens de resterende 70 prosent synker til bunns. Selv om det primaert er en global utfordring, ser vi også at det stadig er mer marin forsøpling i langs norskekyst­en, sier Langemyr, og viste til at Frp ønsker å kunne ta grep, som er enkle og rimelige, men som likevel vaere med å redde -og igjen bygge opp det biologiske mangfoldet i havet.

Tilskuddso­rdning

– Vi ønsker å innføre en tilskuddso­rdning som lag og foreninger kan benytte seg av. For eksempel, kan dykkerklub­bene få tilskudd til å fylle tankene sine, eller lag og idrettsfor­eninger kan få tilskudd til klubbene sine, sier Langemyr.

– Vi naermer oss sommeren, hvor både barn, ungdom og voksne vil bruke parker og strender. Da er det også hyggelig å møte stedene uten forsøpling, sier Langemyr.

Stilte spørsmål

Hun hadde derfor følgende spørsmål til ordfører Kjetil Glimsdal på mandagens kommunesty­remøte:

– Vil ordføreren ta initiativ for å innføre en slik ordning før sommeren, eller i løpet av sommeren? Og vil ordføreren ta initiativ til å kontakte Norsk Gjenvinnin­g for å søke et samarbeid om en tilskuddso­rdning? Og vil ordføreren ta initiativ til å finne de offentlige ordningene som kan søkes på, for så å søke om midler.

Levere gratis

Langemyr ble svaert fornøyd med svarene hun fikk fra ordføreren.

– Ikke bare kan de som samler inn søppel levere det gratis til Agder Renovasjon, men lag og foreninger kan søke om tilskudd for å gjøre det kommunens hjemmeside. Alle folk kan levere gratis det de samler sammen fra offentlige steder, mens lag og foreninger kan søke tilskudd i tillegg. Den mentalitet­en roser jeg Agder Renovasjon for. Og så oppretter kommunen denne tilskuddso­rdning gjennom sine nettsider i tillegg. Dette er en flott måte for lag og foreninger å få seg en ekstrainnt­ekt på, sier Langemyr.

Ordføreren sa også ja til å ta kontakt med Norsk Gjenvinnin­g for å få til en samarbeids­ordning, sier Langemyr.

 ?? ARKIV ?? SKRYT: Lene Langemyr (Frp) skryter av mentalitet­en til Agder Renovasjon.
ARKIV SKRYT: Lene Langemyr (Frp) skryter av mentalitet­en til Agder Renovasjon.
 ??  ?? FORNØYD: Lene Langemyr (Frp) er fornøyd med svarene hun fikk fra ordføreren.
FORNØYD: Lene Langemyr (Frp) er fornøyd med svarene hun fikk fra ordføreren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway