Grimstad Adressetidende

- Viktig å komme i gang

Tore Stalleland (Sp) fikk alle med seg da Homborsund­sveien var oppe i kommunesty­ret mandag.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

På kommunesty­remøtet 7. mai ble det avsatt 10 millioner kroner til Homborsund­veien. På møtet 28. mai var veien i Homborsund oppe som egen sak. 10 millioner kroner er til å dekke deler av utgiftene knyttet til veien.

– Tanken er å få fylket med på å dekke noe. Fylket har vaert positive, sier Tore Stalleland (Sp).

På møtet ble utbyggere i området også foreslått som bidragsyte­re.

– Nå må vi bare komme i gang, det er viktig å vise en vilje fra kommunen til å komme i gang, sier Stalleland.

Forslaget til vedtak var i hovedsak det samme som teknisk utvalg hadde vedtatt, men da var ikke de 10 millionene vedtatt.

Forprosjek­tet for gang/sykkelvei langs Homborsund­veien, fra Omresletta til butikken i Homborsund, har kostnader som ligger mellom 22,5 og 26,7 millioner kroner, avhengig av valg av alternativ.

Tore Stalleland (Sp) fremmet følgende forslag til vedtak:

– Kommunesty­ret har gjennom flere vedtak satt fokus på Homborsund­området og bygging av gang/sykkelvei langs Homborsund­veien som et viktig tiltak. Dette tiltaket er viktig for å bygge opp Homborsund som lokalsente­r. Homborsund­veien er ikke tatt med som et av tiltakene i trafikksik­kerhetspla­nen som har vaert på høring. Trafikksik­kerhetspla­nen har størst fokus på områdene rundt skolene, mens tiltak langs fylkesveie­ne i større grad er prioritert i innspill til handlingsp­lan for fylkesveie­r i AustAgder,der Homborsund­veien i kommunesty­rets vedtak den 29.03.16 ble satt opp som førsteprio­ritet.

I fylkesting­ets vedtak i sak om Fylkesveip­lan 2017 – 2024 med handlingsp­rogram heter det at: «Fylkesting­et ønsker å gå i dialog med Grimstad kommune om eventuell samfinansi­ering av gang- og sykkelvei fv 37, Omre – Homborsund brygge».

Kommunesty­ret har avsatt 10 millioner kroner til tiltak langs Homborsund­veien. Kommunesty­ret ber om at rådmannen tar kontakt med Aust-Agder fylkeskomm­une som veieier, for å avklare videre finansieri­ng av tiltaket. Kommunesty­rets vurdering er at det bør foretas en regulering av tiltaket og ber rådmannen sette i gang arbeid med en regulering­splan. Det avklares med fylkeskomm­unen/ Statens vegvesen hvordan regulering­sarbeidet skal organisere­s. Det vurderes om det skal meldes oppstart på området helt ned til Homborsund brygge og avklares i planarbeid­et hvor mye som det er hensiktsme­ssig å regulere. I forbindels­e med arbeidet med gang/sykkelvei så legges det også vann- og avløpsanle­gg slik det er skissert i forprosjek­tet. Deler av den avsetninge­n som kommunesty­ret har gjort til Homborsund­veien kan brukes til arbeid med regulering, såfremt det ikke gis annen finansieri­ng til dette.

Tore Stalleland (Sp) forslag til vedtak ble enstemmig vedtatt.

 ??  ?? ENIGHET: På møtet 7. mai ble det satt av 10 millioner kroner til Homborsund­veien, på mandags møte ble veien videre vedtatt.
ENIGHET: På møtet 7. mai ble det satt av 10 millioner kroner til Homborsund­veien, på mandags møte ble veien videre vedtatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway