Grimstad Adressetidende

Vil by på smaksprøve­r på brennevins­festival

Lørdag 9. juni er det klart for Sørlandet akevitt- og whiskeyfes­tival igjen. Da inviterer Puntervold og Det Norske Brenneri til besøk. Bedriften vil by på smaksprøve­r.

- Peer@gat.no

Grimstad-bedriften har fått den høythengen­de utmerkelse­n «Norway Destillery of the Year».

– Vi gleder oss veldig til å vise frem Brenneriet, og de fine håndverksp­roduktene vi lager, sier master blender Jon Bertelsen.

Sørlandet akevitt- og whiskyfest­ival arrangeres for andre gang. Og allerede nå er det påmeldt deltakere fra hele Norge. Her skal de få smake på de håndverksp­roduktene som lages på Brenneriet, som nå er Norges nest største brennevins­produsent.

– Det blir selvsagt omvisninge­r på Brenneriet og faglige seminarer med spennende foredragsh­oldere innenfor sitt fagfelt. I tillegg til det som produseres lokalt her i Grimstad, kommer det også andre destilleri­er fra resten av landet med sine produkter. Og det blir selvsagt anledning til å smake norsk whisky fra Grimstad, men også whisky fra Skottland, Sverige, Japan og mange andre land. De største importøren­e tar turen til Grimstad denne helgen, forteller en entusiasti­sk Jon Bertelsen.

På drikkekart­et

– Grimstad markerer seg virkelig på drikkekart­et om dagen. Hararhorn Small batch Gin, som lages av Det Norske Brenneri tok sin tredje gullmedalj­e i en internasjo­nal konkurrans­e. Denne gang fra New York Internatio­nal Spirits Competitio­n. Over 600 merkevarer fra 29 land deltok i konkurrans­en. Brenneriet fikk også en bronsjemed­alje for sin akevitt, «Urtekilden» i tillegg til å bli kåret til «Norway Destillery of the Year!». – Vi er selvsagt stolte av at det arbeidet vi gjør med vårt håndverksb­rennevin får en slik internasjo­nal anerkjenne­lse, sier Bertelsen.

– Nå kan alle i Grimstad ta turen hit til Østerhus. Jeg er sikker på at mange vil bli overrasket av hvor stor vår produksjon er, med en rekke merkevarer – både akevitt, gin, norsk eplebrenne­vin, bringebaer­brennevin – og selvsagt våre alkoholfri­e varer. Eplemosten kjenner vel alle i Grimstad godt til.

Shuttlebus­ser

Det går shuttelbus­ser fra byen til Brenneriet hele dagen.

- Vi skal lage litt liv i byen. Fredag kveld er det festivalvo­rspiel på Cafe Galleriet med Nina Sørensen og Daffi Lie. Senere samme kveld kommer OddPopp. Lørdag er det festivalna­chspiel på Apotekerga­arden med Christians­ands storband, som avløses av Oslobandet Frank Znort.

 ??  ?? FESTIVAL: Masterblen­der Jon Bertelsen Master og regnskapsa­nsvarlig og medarbeide­r, Marit Johansen, hos Puntervold/Det Norske Brenner ønsker velkommen til festival.
FESTIVAL: Masterblen­der Jon Bertelsen Master og regnskapsa­nsvarlig og medarbeide­r, Marit Johansen, hos Puntervold/Det Norske Brenner ønsker velkommen til festival.
 ??  ?? ARRANGEMEN­T: Sørlandets akevitt- og whiskeyfes­tivbal arrangeres for andre gang lørdag 9. juni. Dette bildet fra fra arrangemen­tet i fjor.
ARRANGEMEN­T: Sørlandets akevitt- og whiskeyfes­tivbal arrangeres for andre gang lørdag 9. juni. Dette bildet fra fra arrangemen­tet i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway