Grimstad Adressetidende

Drar med seg gjeld

Skral festival dro med seg en milliongje­ld inn i 2018, til tross for pene tall i 2017.

-

Det melder Faedreland­svennen.

Regnskapet for 2017 viser at festivalen gikk med et overskudd på 463.612 kroner. Året før gikk imidlertid Skral 3,6 millioner kroner i minus. Den totale gjelden ved årets slutt i 2017 var 3,8 millioner kroner.

Likevel fortviler ikke deleier og styremedle­m Mikal Vassbotn over det som kan fortone seg som en skral økonomi.

– Det er ingen tvil om at vi kommer til å fortsette. Vi fikk et pent resultat i fjor, og vi har solgt veldig bra på forhånd i år. Sammenlign­et med samme tidspunkt i fjor har vi solgt 3040 prosent bedre, sier han til Faevennen.

Revisors bemerkning­er i regnskapet er ikke like positive:

«Selskapets egenkapita­l er tapt pr. 31.12.2017, og selskapets gjeld overstiger eiendeler med 2.887.165. Det foreligger således usikkerhet om fortsatt drift. For å videreføre virksomhet­en er selskapet avhengig av positive resultater fremover og at likviditet­en forbedres», skriver revisor.

– Det er ingen usikkerhet ved dette. Vi har investorer i ryggen som har garantert for et banklån som dekker gjelda, sier Vassbotn til avisen.

Investoren det er snakk om Per Karsten Ims, mannen bak selskapet Arjuna AS, som har 98 prosent av aksjene i Skral. Det nyeste regnskapet fra Arjuna er fra 2016 og viser et årsresulta­t på minus 1,8 millioner kroner og en total gjeld på 15 millioner kroner, skriver Faevennen, som også påpeker at Ims var hovedeier og styreleder da Oslo-festivalen Norwegian Wood slo seg selv konkurs i fjor.

Faedreland­svennen har fått kontakt med investoren på sms:

– Jeg har stilt personlig garanti for lån til Skral, og festivalen gikk med overskudd i fjor og selger veldig bra i år, så det ser veldig lovende ut og vi gleder oss til 10. og 11. juli, sier Ims.

Han svarer benektende på spørsmål om hvorvidt garantien er knyttet til økonomien til firmaet Arjuna.

– Nei, det er snakk om en annen garanti, svarer investoren. martin@gat.no

 ??  ??
 ??  ?? GJELD: Skral festival gikk med overskudd i fjor, men tynges fortsatt av gjeld fra tidligere. Bildet er fra Karpe Diem-konserten i 2017.
GJELD: Skral festival gikk med overskudd i fjor, men tynges fortsatt av gjeld fra tidligere. Bildet er fra Karpe Diem-konserten i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway