Grimstad Adressetidende

Skal spille basket på Jernbaneto­rget

Express vil bli represente­rt på en større basketball­turnering i Oslo i juni, der premien er å represente­re Norge i EM. Laget som skal delta har fått navnet Express Seahawks.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Sammen med tidligere Expressspi­ller Ole Christian Austdillo, som også har spilt i BLNO toppserien siste år, og vunnet med Kongsberg Miners, samt Per Markakis fra KSI, skal Andreas Naess og Erik Johnsen represente­re Express Seahawks i FIBA 3mot3-turnering i Oslo i slutten av neste måned. Det ble klart etter at de vant turneringe­n i Kristiansa­nd for kort tid siden.

– FIBA reiser rundt i verden, og har samlinger og turneringe­r blant annet i flere landsdeler i Norge. Vinnerne i de ulike landsdelen­e samles til en turnering i Oslo, og vinneren der igjen får vaere Norges representa­nt i EM, forteller Erik Johnsen.

Annerledes spill

Turneringe­n er ikke nødvendigv­is for spillere som tilhører en viss klubb, her kan alle lage sitt eget lag og melde seg på. Men for Johnsen og Naess var det naturlig å represente­re Express, selv om de la til navnet Sehawks, for at det skulle vaere litt mer fengende, og litt slik som det er i USA.

– Vi er fra Sørlandet, og Sea- hawks synes vi er kult, sier de.

Turneringe­n er spesiell på den måten at det kun spilles mot en kurv, det er bare tre spillere på banen, og det spilles kun kamper på ti minutter.

– Men det blir ti veldig intense minutter da, sier Johnsen.

I turneringe­n i Kristiansa­nd spilte Express-guttene fire kamper og de vant dem alle sammen. I finalen var det Arendal som var motstander, og som alltid når Express møter Arendal, ble det seier. Denne gangen kun med ett poeng.

–Vi hadde jo håpet at vi skulle klare å vinne turneringe­n, men vi var jo veldig usikre på hvordan det skulle gå, siden dette var et helt annet format enn det vi er vant til fra serien. Det var stort sett jevne kamper, men vi klarte å vinne og det var selvsagt veldig gøy, sier Johnsen og Naess.

Til Oslo

Nå gleder guttene seg til å reise til Oslo for å prøve seg mot andre lag fra hele Norge.

– Turneringe­n er lagt opp slik at det skal vaere mest mulig publikum rundt, så de legger den til Oslo S, Aker Brygge eller andre steder der det er mye folk. I år skal det vaere på Jernbaneto­rget. Det bli DJ der, og de lager en skikkelig flott ramme rundt kampene. Det kommer til å bli veldig gøy, sier Naess, som sammen med de andre syns at det er helt all right at sesongen ble litt forlenget i år. ➤

 ?? FOTO: PRIVAT ?? TIL OSLO: Sammen med Ole Christian Austdillo, skal Andreas Naess, Per Markakis og Erik Johnsen represente­re Express i Oslo om litt over tre uker. Vinneren her kommer til EM.
FOTO: PRIVAT TIL OSLO: Sammen med Ole Christian Austdillo, skal Andreas Naess, Per Markakis og Erik Johnsen represente­re Express i Oslo om litt over tre uker. Vinneren her kommer til EM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway