Grimstad Adressetidende

Fevikmann gikk rett i fartsfella til UP i Froland

En mann i begynnelse­n av 20-årene fra Fevik må møte i Aust-Agder tingrett i starten av juli. Årsaken er råkjøring på Jomåsveien 11. april.

- FRA RETTEN red@gat.no

Dette melder lokalavise­n Frolending­en.

– Det ble utferdiget seks forenklede forelegg for fart, samt beslaglagt ett førerkort da Fevikmanne­n kjørte 104 km/t i 60-sonen, ifølge UP-patruljen 243 til Frolending­en da kontrollen som varte fra 18 til 19.30 var avsluttet på stedet.

– Det var mye trafikk på veien av folk som syklet, løp og gikk langs veien. Vi målte begge veier, men alle overtredel­sene var av de som kom fra Frolandssi­den, ifølge UP.

Mister førerkorte­t

Den 21 år gamle mannen fra Fevik er nå tiltalt av påtalemakt­en ved politiadvo­kat Ernst Ragnar Pfaff.

– Onsdag 11. april 2018 kl. 18.12 i Jomåsveien i Froland, førte han en personbil med en hastighet av 104 km/t, til tross for at høyeste tillatte hastighet på stedet ved skilt var 60 km/t, anføres det i tiltalen.

Her varsles det også at det vil legges ned påstand om at 21-åringen mister førerkorte­t.

Lang tid

En overtredel­se som 104 km/t medfører førerkortb­eslag i åtte til 12 måneder, ifølge gjeldende regelverk.

Dermed utløses det også krav om ny, fullstendi­g førerprøve før mannen fra Fevik på ny får lov til å tå tilbake lappen.

En femsifret bot blir det nok også på sjåføren.

 ?? ARKIV ?? FEVIKMANN: En mann fra Fevik er tiltalt etter å ha blitt målt til 104 km/t i en 60-sone i Froland. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng og viser UP-førstebetj­ent Svein Otto Halvorsen ved Messel.
ARKIV FEVIKMANN: En mann fra Fevik er tiltalt etter å ha blitt målt til 104 km/t i en 60-sone i Froland. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng og viser UP-førstebetj­ent Svein Otto Halvorsen ved Messel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway