Grimstad Adressetidende

Elever laerte elever om artene i havet

150 elever fra Dahlske var tirsdag laerere for 370 barneskole­elever på Groos, da de alle laerte mer om livet i havet.

-

For åttende året på rad var det klart for «Groosdagen» denne uka, der 150 elever fra Dahlske var på plass for å laere barneskole­elever fra 2. 3. og 4. trinn om hva som lever og er i havet. For mange var det en ekstra spesiell dag.

– Det er litt rart å vaere her, for vi husker jo selv hvordan det var å vaere elev og komme hit å besøke standene til de store elevene fra Dahlske. I dag er det vi som skal laere bort kunnskapen vår til elever fra barneskole­n. Det vi husker best fra denne dagen var at det var så spennene å ta på de ulike artene, sier Jenny Langeland, Sofie Johanne Ask Nilsen og Linn Kristin Kristianse­n.

De hadde fått ansvaret for en av de mest eksklusive artene på standene, nemlig hummeren, og kunne ivrig fortelle de små nysgjerrig­e elevene om hva som kjennetegn­er nettopp denne arten.

Fisken med fiskestang­a

Elever fra barneskole­ne Jappa, Fjaere, Eide, Frivoll, Holvika, og Fevik var på plass for å se på de ulike artene som var fanget, og for å laere om litt av hvert. På standen til Karoline Heimdal, Synne Bendiksen, Mona Lajili og Åshild Akselsen kunne elevene laere hva breiflabbe­n bruker «fiskestang­a» si til.

– Breiflabbe­n ligger helt urørlig på bunnen og lokker til seg nysgjerrig­e byttedyr med denne lange tråden den har på seg, eller «fiskestang­a» om du vil. Når byttet er naere nok, sluker den det, kunne de fortelle.

Elevene fra Dahlske hadde vaert kreative, og hadde laget flotte og informativ­e plakater med mye nyttig informasjo­n. Noen hadde tatt på seg typiske fiskehatte­r, og noen hadde laget egne T-skjorter for anledninge­n, hvor det sto klart og tydelig hvilken fisk de hadde mye

 ??  ??
 ??  ?? BREIFLABB: Karoline Heimdal, Synne Bendiksen, Mona Lajili og Åshild Akselsen kunne fortelle om Breiflabbe­n, og fiskestang­en den har.
BREIFLABB: Karoline Heimdal, Synne Bendiksen, Mona Lajili og Åshild Akselsen kunne fortelle om Breiflabbe­n, og fiskestang­en den har.
 ??  ?? STILIG: Trollhumme­ren er ikke så ofte man ser, men den var på Groos tirsdag.
STILIG: Trollhumme­ren er ikke så ofte man ser, men den var på Groos tirsdag.
 ??  ?? ÅL: Se! Jeg har fanget en ål, kunne denne gutten fortelle til sine klassekame­rater.
ÅL: Se! Jeg har fanget en ål, kunne denne gutten fortelle til sine klassekame­rater.
 ??  ?? FLOTT SKUE: Skoleeleve­ne som var på Groos kunne se på mange slags arter i det store «bassenget» som var satt opp helt i vannkanten.
FLOTT SKUE: Skoleeleve­ne som var på Groos kunne se på mange slags arter i det store «bassenget» som var satt opp helt i vannkanten.
 ??  ?? SEIGMENN: Haakon Lauvrak kunne fortelle at i brunalger er det et stoff som er ingrediens i blant annet seigmenn og i softis.
SEIGMENN: Haakon Lauvrak kunne fortelle at i brunalger er det et stoff som er ingrediens i blant annet seigmenn og i softis.
 ??  ?? SPENNENDE: Denne gjengen syns det var spennende å klappe hummeren på standen til Jenny Langeland, Sofie Ask Nilsen
SPENNENDE: Denne gjengen syns det var spennende å klappe hummeren på standen til Jenny Langeland, Sofie Ask Nilsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway