Grimstad Adressetidende

Nå satser bybutikker på ny nettportal og eget sykkelbud

Den nye nettportal­en shopgrimst­ad.no og levering av varer med sykkelbud, er det nye våpenet til byens butikker i kampen om kundene.

- Christian Aarstad gavikar2@gat.no

Ny nettportal og vareleveri­ng med tidligere proffsykli­st Bjørnar Vestøl er det nye våpnenet til bybutikken­e.

Shopgrimst­ad håper å nå ut til lokalbefol­kningen, og med på laget har de fått iBox som skal stå for leveringen.

Foreløpig er det kun én mann som skal sykle ut til kundene. Men han er til gjengjeld tidligere proffsykli­st.

– iBox er et gründersel­skap og vi står for leveringen hjem til folk. Vi har veldig tro på sykkelbud. Det er en pilot på gang i Oslo, og nedover i Europa er det leveringer av høy kvalitet. Vi håper å gjenskape noe av det samme i Grimstad, sier Vestøl som er administre­rende direktør selskapet.

Lokalt marked

Prosjektet ble lansert torsdag og er i startfasen til noe butikkene håper skal bli større.

Via nettsiden shopgrimst­ad. no kan kundene bestille varer over nett. Det er kun varer fra Grimstad som selges. Kundene kan enten velge å hente varene selv eller få det fraktet til seg av et sykkelbud.

Akkurat nå er det ni butikker som er med på prosjektet, men shopgrimst­ad håper å få med flere. For shopgrimst­ad er spesielt det lokale aspektet viktig.

– Det er det lokale markedet som vi skal markedsfør­e oss mot. Høyer er et eksempel. De har ikke lov til å ha nettbutikk, men nå åpner det seg mulighet for at de kan levere varer til kunder over Internett. Vi har imidlertid planer om å utvide oss til også utenfor Grimstad, blant annet Arendal, sier daglig leder, Anna Elise Svennevig i Littanna AS og leder i Grimstad Min By.

– Butikkene i Grimstad har vaert ivrige på å vaere med på dette. Det har så langt bare vaert positive tilbakemel­dinger. Vi har planer om utvidelse til også å selge tjenester og arrangemen­ter. Nettsiden er et perfekt sted å legge ut Grimstad-produkter, forteller Svennevig ivrig.

– Grimstad er undervurde­rt

En av dem som har blitt med på dette prosjektet er Mette Pedersen. Hun er innehaver av Amica i Storgaten.

– Jeg synes dette var en fin mulighet som jeg ikke kunne gå glipp av. Jeg driver en liten butikk og har merkevarer som allerede store aktører er innehaver av. Nå fikk jeg en mulighet til å gå inn på nettet og får dermed lagt ut bilder og annet som kunder kan se. Samtidig er jeg opptatt av å markedsfør­e sentrum av Grimstad og hele kommunen. Jeg føler ofte Grimstad blir en smule undervurde­rt i forhold til vårt utvalg. Byen har mye å by på, forteller Pedersen.

Mange vil ha nettbutikk

Morten Hansen i Freshweb lanserte sammen med Svennevig prosjektet torsdag etter middag på Sorenskriv­ergården. Hansen har ansvar for det tekniske.

På lanseringe­n sa han at det er mange som har lyst til å lage nettbutikk og at noen må til slutt gjøre det. Gjennom shopgrimst­ad.no blir butikkene synlige og målet er at kundene får levert varen samme dag som de bestiller hvis den er på lager. Hansen sier at dette er starten på å få alle butikkene under én plattform.

Pedersen selv gleder seg til å starte reisen.

– Det er masse å bygge på. Forhåpentl­igvis kan vi få med oss for eksempel restaurant­bransjen og andre aktører også. Slik kan vi oppnå et samarbeid. Det er en fin måte for Grimstad og nå et større marked. Vi går glipp av en stor del av omsetninge­n fordi folk velger oss bort ved at de ikke drar til byen. Denne nettsiden medfører at vi får et ekstra bein å stå på.

Nå kan prosjektet bare starte. Butikkene er klare og nettsiden er snart oppe og går. Ikke minst har man en tidligere toppidrett­ssyklist med på laget som skal levere varene hjem hvis kundene ønsker det.

 ??  ??
 ??  ?? MED PÅ LAGET: Administre­rende direktør i iBox Bjørnar Vestøl, eier og driver av Riips Christine Mjåland, daglig leder i Høyer Therese Skretting, daglig leder i Littanna AS Anne Elise Svennevig og daglig leder av Skinsation Hege Bråstad Kristianse­n.
MED PÅ LAGET: Administre­rende direktør i iBox Bjørnar Vestøl, eier og driver av Riips Christine Mjåland, daglig leder i Høyer Therese Skretting, daglig leder i Littanna AS Anne Elise Svennevig og daglig leder av Skinsation Hege Bråstad Kristianse­n.
 ??  ?? SYKKELBUD: Tidligere sykkelprof­f Bjørnar Vestøl skal sykle ut med varer til kundene. Her leverer han til Therese Skretting som er daglig leder i Høyer.
SYKKELBUD: Tidligere sykkelprof­f Bjørnar Vestøl skal sykle ut med varer til kundene. Her leverer han til Therese Skretting som er daglig leder i Høyer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway