Grimstad Adressetidende

Raske menn parkert

Utryknings­politiet hadde torsdag ettermidda­g laserkontr­oll på E18 gjennom Fevikmarka, mot Grimstad. Her var synderne i samme kategori som tidligere.

- Red@gat.no

Under de tidligere kontrollen­e har det vaert menn i Volvo som har kjørt altfor fort, og de to høyeste målingene gjennom Fevikmarka har vaert henholdsvi­s en ung gutt fra Froland og en yngre mann fra Østlandet.

Heller ikke torsdag ettermidda­g klarte Volvo-førerne å holde seg skikkelig i skinnet. Mens UP tidligere har tatt mest middelaldr­ende menn i BMW på strekninge­n, er det yngre menn i Volvo som nå skiller seg ut.

Naere på

– UP har i løpet av den snaue timen kontrollen gjennom Fevikmarka har vaert, stoppet tre bilister for fartsovert­redelser. Resultaten­e har vaert 123 km/t og 124 km/t i skiltet 90-sone. Med andre ord var sistnevnte kun to km/t unna førerkortb­eslag, forteller UP på stedet.

Og høyeste farten? Jo, en yngre mann i en Volvo, registrert i Vest-Agder. Han må finne seg i å motta et forenklet forelegg på 10.200 kroner fra UP, og får tre prikker på førerkorte­t.

Men lappen fikk vedkommend­e beholde.

Fart mellom 120 og 125 km/t gir nevnte straff, mens førerkorte­t ryker på 126 km/t i 90-sonen når det er motortrafi­kkvei.

– Det er jo en grunn til at vi står her, for på dette området har vi vaert ofte og ser at det kjøres veldig fort. Og tre bilister så langt med fart ikke langt unna førerkortb­eslag, er jo ikke bra. At kontrollen raskt ble varslet om, visste vi ikke. Uten at varslingen ser ut til å ha hjulpet så mye for enkelte, påpeker UP.

Reagerte tregt

Dette var egentlig alt UPs kontrollan­svarlige rakk å få sagt mens Adressa var på stedet torsdag ettermidda­g. For på samband får han beskjed om å stoppe en Hyundai som kommer altfor fort over sletta på dobbeltfel­ten mot Grimstad. Den fjerde på en snau time.

Farten på vedkommend­e vites ikke, men den mannlige bilføreren fulgte ikke så veldig godt med. For selv om UPs mann sto i veikanten med refleksves­t og stopp-blokka og vinket fører inn, passerte den lokale mannen før han oppdaget tjenestema­nnen. Da ble det bråbrems og bilen ble akkurat kastet inn helt i enden av nødlommen.

– Jeg har ikke fått noen tilbakemel­ding fra Utryknings­politiets enhet om resultatet fra kontrollen på E18 gjennom Fevikmarka. Men om dette kommer, skal jeg få lagt det ut så fort som mulig. Det er jo et poeng å informere om at det har vaert kontroll, sier operasjons­leder Sverre Birkeland ved Agder politidist­rikt rett over klokken 19 torsdag.

Men, noen melding om resultat var ikke kommet fredag morgen, selv om kontrollen var ferdig lenge før Adressa ringte operasjons­sentralen.

 ??  ?? GJENGANGER­E: Yngre menn i Volvo har vaert en gjenganger hva angår biltype, kjønn og alder på dem som har råkjørt gjennom Fevikmarka den siste tiden. Her en vestegd som ble tatt i 124 km/t i 90-sonen.
GJENGANGER­E: Yngre menn i Volvo har vaert en gjenganger hva angår biltype, kjønn og alder på dem som har råkjørt gjennom Fevikmarka den siste tiden. Her en vestegd som ble tatt i 124 km/t i 90-sonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway