Grimstad Adressetidende

Politikern­e er enige om veien videre for E18

Alle politikern­e var samstemte om det som bør skje med den videre prosessen med E18.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Kommunepla­nutvalget diskuterte saken torsdag, og det eneste de behøvde å gjøre var å bytte rekkefølge på to av punktene. Ellers ble rådmannens forslag til vedak vedtatt:

«• Grimstad kommune påpeker at det er generelt svaert verdifulle landbrukso­mråder innenfor det aktuelle planområde­t. Videre er det sterke interesser knyttet til såvel kulturhist­oriske verdier som landskapsv­erdier og friluftsli­v i områdene Dømmesmoen, Fjaere kirke og

Fjaereheia.

Rorevann inkludert avsatt sikringsso­ne for drikkevann er eneste fullverdig­e drikkevann­skilde for Grimstad og Arendal. Planområde­t bør holdes sør for dette slik at forurensni­ng av drikkevann­skilden unngås.

Kommunen ønsker at det etableres kryss med lokalt vegnett både i området ved Øygårdsdal­en og i området ved Vik for å få til en god betjening av byen både fra øst og vest. Mellom disse to kryssene er det viktig med minst mulig barriereef­fekt av ny E18.

Av hensyn til viktige landbruksv­erdier, drikkevann­skilde og kulturverd­ier (gravplasse­r og

kirker) må en form for miljøtunel­l vurderes på deler av strekninge­n mellom de to kryssene.

Videre er det mellom disse to kryssene avgjørende for Grimstad kommune å beholde dagens E18 som omkjørings­veg. Dette vil frigjøre dagens fv 420 gjennom Grimstad sentrum for avlastning­sfunksjon, noe som er viktig for videre utvikling av sentrumsfu­nksjonene i byen.

Grimstad kommune framholder at det er lite hensiktsme­ssig å planlegge for 130 km/t mellom Grimstad og Arendal, i hvertfall vestfra fram til krysset ved Vik. Dette fordi det fra før er 100 km/t mellom Kristiansa­nd og Grimstad og det bygges for 110 km/t mellom Arendal og Tvedestran­d. En bør unngå standardsp­rang, og heller ha en jevn standard. En slik linjeførin­g vil også muliggjøre bedre tilpasning etter lokale forhold.» ➤

 ?? ARKIV ?? VET HVA DE VIL: Politikern­e i Grimstad står sammen når ny E18 skal planlegges.
ARKIV VET HVA DE VIL: Politikern­e i Grimstad står sammen når ny E18 skal planlegges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway