Grimstad Adressetidende

– Et vanvittig stort øyeblikk

Hans Petter Klemmetsen var tydelig rørt da han kunne ønske velkommen til Smag og behags nye og store lokaler onsdag kveld.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

– Dette betyr veldig mye for meg. Og jeg tror det vil bety litt for Grimstad også, sa Klemmetsen til stor applaus fra de 133 fremmøtte som ville få med seg første kveld i den helt nye delen av restaurant­en.

Til stede var mange grimstadfo­lk, men også stjernekok­k Eyvind Hellstrøm hadde tatt turen, både for å lansere sin nye akevitt fra Det norske brenneri, og for å bidra under åpningen.

Stor uteserveri­ng

– Å få Eyvind hit til Grimstad betyr helt utrolig mye for meg, sa Klemmetsen.

Han kunne fortelle at Smag og behag nå har fått en romslig uteserveri­ng på Bietorvet, og dessuten tillatelse til å servere langs gågaten.

– Der kan dere sitte uten gjerder. Det er rock n’roll, sa Klemmetsen og smilte.

Men snart ble det også tydelig at øyeblikket betydde svaert mye for ham. Han takket flere av støttespil­lerne og alle som har stått på for å få alt klart til den store åpningen, og måtte ta flere små pauser.

Overfor Adressa medgir Klemmetsen at dette er stort for ham.

– Ja, det er et vanvittig stort øyeblikk.

Han håper nå det nye stedet blir godt tatt imot.

– Det skal bli et deilig hus å komme inn i. Du må ikke spise for å gå på Smag og behag, du kan også ta en øl, en drink eller en kaffe og treffe venner og kjente. Men vi skal selvsagt også fortsette med den gode maten, forsikrer han.

Ros fra stjernekok­k

Og nettopp den gode maten er hva Eyvind Hellstrøm er mest imponert over. Og han har sans for de nye lokalene.

– Det er fantastisk. Det er et pluss at det er plass til mange, og det er plass ute. Det er utrolig viktig om sommeren i Grimstad, sier han til Adressa.

– Det er et fokus på mat, og det er bra, for det er jo det som er det vanskelige å få til. Alle kan servere drinker, øl og dårlig prosecco, men dette er seriøst, sier han.

Torsdag fortsatte åpningen med et helt spesielt måltid, da Klemmetsen gjenskapte sitt drømmemålt­id fra restaurant­en Bagatelle i 1999.

Akkurat dette synes Hellstrøm, som drev Bagatelle i sin tid, er morsomt.

– Han hadde en stor opplevelse i 1999, og det er det det handler om: å gi mat så stort fokus at man er på linje med andre kulturelle opplevelse­r, som en god bok, en konsert eller et teaterstyk­ke, sier Hellstrøm.

Håper det kan skape liv

Kommunesty­rerepresen­tant Bjørnar Birkedahl (Ap) var en av de begeistred­e gjestene, og han forsikrer at Smag og behag har politikern­es støtte i sin satsing.

– Det er så gøy at noen tør å satse. Det kan gi ringvirkni­nger. Jeg håper det kan skape liv i sentrum. Det er også moro at Hellstrøm og Homborsund bryggeri kommer. Det er med på å sette Grimstad på kartet.

Homborsund bryggeri var til stede for å servere et øl de har brygget i samarbeid med Smag og behag.

Men det var ikke bare alkohol gjestene fikk servert. De fikk også kalvetarta­r, speket svinenakke, østers, piggvar, makrell og jordbaer fra Reddal.

 ??  ?? ROS: Eyvind Hellstrøm er full av lovord om Hans Petter Klemmetsen og satsingen på god mat hos Smag og behag.
ROS: Eyvind Hellstrøm er full av lovord om Hans Petter Klemmetsen og satsingen på god mat hos Smag og behag.
 ??  ?? FORNØYD: Dag Otto Lauritzen var en av mange fornøyde gjester under åpningen. Her i samtale med Eyvind Hellstrøm.
FORNØYD: Dag Otto Lauritzen var en av mange fornøyde gjester under åpningen. Her i samtale med Eyvind Hellstrøm.
 ??  ?? RØRT: Hans Petter Klemmetsen var tydelig rørt da han åpnet nye Smag og behag med en skål onsdag kveld.
RØRT: Hans Petter Klemmetsen var tydelig rørt da han åpnet nye Smag og behag med en skål onsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway