Grimstad Adressetidende

Full av lovord om senteret

Kronprinse­sse Mette-Marit er full av lovord om Stine Sofies kompetanse­senter.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Kronprinse­ssen onsdag ettermidda­g Stine Sofies kompetanse­senter i Østerhus. Mestringss­enteret har tatt imot nesten 600 voldsutsat­te barn siden åpningen i 2016, og kronprinse­ssen fikk under omvisninge­n møte noen av dem. Det gjorde inntrykk, og kronprinse­ssen er full av lovord om senteret og dets betydning for barna som kommer hit.

– Jeg tror for mange av dem det å få nye mestringso­pplevelser og nye måter å takle en del situasjone­r på er viktig, og det at det er et lavterskel­tilbud for barn som er utsatt for vold og overgrep i Norge tror jeg også er nødvendig. Det er et tilbud mange i Norge trenger, og at dette tilbudet finnes, tror jeg vi kan vaere stolte av i landet vårt, sier kronprinse­ssen til Adressa.

– Oppriktig interesser­t

For Ada Sofie Austegard var det et stort øyeblikk å få besøk av kronprinse­ssen.

– Jeg er positivt overrasket over de gode spørsmålen­e kronprinse­ssen kom med. Hun var oppriktig interesser­t, og det varmer et hjerte som jobber med dette hver dag. Vi har det med voldsutsat­te barn under huden her, og det følte jeg faktisk at kronprinse­ssen hadde også, sier hun.

– Hun var oppriktig interesser­t, og derfor ble jeg veldig glad for at hun kom hit. Jeg er glad for at vi endelig har fått vist det frem, for nå kan hun fortelle videre til kronprinse­n og kongen og dronningen om hva vi gjør. Det har stor betydning for oss som jobber her, og ikke minst har det stor betydning for de barna som kommer hit, sier Austegard.

– Det at kronprinse­ssen kommer for å se der hvor noen har vaert og noen skal komme, gir en anerkjenne­lse til de barna for at de er noe verdt, og det er så viktig.

Møtte barna

– Hva slags ting la dere vekt på under omvisninge­n?

– Det vi var opptatt av å vise var senteret i sin helhet og rom for rom, men det største var å komme ned i gymsalen. Der fikk alle barna som er her denne uka møte kronprinse­ssen. De fikk tatt et bilde sammen med henne, og de fortalte om hva de laerte her, sier hun til Adressa.

– Det var en familie som sang en vakker sang til kronprinse­ssen. Og en gutt fortalte at det ble så mye lettere etter at han hadde vaert her første gang, for han skjønte mer hva som skjedde i kroppen, sier Austegard.

Hun kunne også fortelle at kronprinse­ssen spilte inn en videohilse­n, slik at barna som kommer til senteret neste uke kan få se denne på storskjerm.

 ??  ??
 ??  ?? INTERESSER­T: Kronprinse­sse Mette-Marit stilte mange spørsmål til Ada Sofie Austegard under besøket.
INTERESSER­T: Kronprinse­sse Mette-Marit stilte mange spørsmål til Ada Sofie Austegard under besøket.
 ??  ?? OMVISNING: Kronprinse­sse Mette-Marit besøkte Stine Sofie-senteret og Ada Sofie Austegard onsdag.
OMVISNING: Kronprinse­sse Mette-Marit besøkte Stine Sofie-senteret og Ada Sofie Austegard onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway