Grimstad Adressetidende

Har ikke gitt opp jakten på to stjerner

Jerv har fått avslag på anken etter å ha fått bare én stjerne i akademikla­ssifiserin­gen, men har ikke mistet motet av den grunn.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa har tidligere skrevet om Norsk toppfotbal­ls (NTF) akademikla­ssifiserin­g, som rangerer norske fotballklu­bbers arbeid med toppspille­rutvikling etter en rekke gitte kriterier.

Klubbene oppnår en total poengsum, og får stjerner ut fra hvor mange poeng de får. Under den første klassifise­ringen noensinne i fjor oppnådde Jerv en av fem stjerner. Denne ene stjernen sikrer et tilskudd på cirka 300.000 kroner, som øremerkes klubbens utviklings­avdeling.

Jerv mente imidlertid de burde hatt to stjerner. Stjerne nummer to utløser et tilskudd på 600.000 kroner. Under klubbens årsmøte i mars ble det klart at Jerv hadde besluttet å søke om en reklassifi­sering for å få stjerne nummer to, og følte seg så sikre i sin sak at de budsjetter­te med de 600.000 kronene i tilskudd for 2018.

Økte med nesten ti poeng

I den opprinneli­ge klassifise­ringen klarte Jerv terskelkra­vet på 40 poeng for én stjerne med god margin, og scoret 57,1 poeng. I reklassifi­seringen gikk klubben opp til 66,6 poeng, men kravet for å få to stjerner er imidlertid 74 poeng. Jervs utviklings­leder Jørgen Ferstad påpeker at Jerv har forbedret flere punkter siden den første klassifise­ringen i oktober 2017. Dette gjelder spesielt på områdene treningspr­osessen og samarbeids­avtaler. Klubben har som kjent inngått samarbeids­avtaler med NFF Agder, med breddeklub­bene i Grimstad og med IK Start.

Når det gjelder treningspr­osessen, skal denne vaere markant forbedret, forsikrer Ferstad.

Tror de vil vinne frem

Jerv anket resultatet av reklassifi­seringen, men denne ble avvist av NTF.

– Det overrasker med veldig, sier Ferstad, som har brukt mye tid på akademikla­ssifiserin­gen etter at han begynte i Jerv i januar.

– Ut fra kunnskapen vi har om oss selv og andre er vi veldig overrasket over at vi ikke fikk to stjerner, sier Ferstad.

Han tror fortsatt det er mulig å vinne fram og få stjerne nummer to.

– Vi skal ha et dialogmøte med NTF på Gardermoen den 25. juni. Vi håper og tror at vi når fram, sier utviklings­lederen.

– Ny klassifise­ring skjer allerede i mai 2019, så vi må uansett få en begrunnels­e slik at vi vet hva vi må gjøre for å få to stjerner, legger han til.

 ??  ??
 ??  ?? OVERRASKET: Jervs utviklings­leder Jørgen Ferstad er svaert overrasket over at Jerv ikke gikk fra en til to stjerner etter reklassifi­seringen i NTFs akademikla­ssifiserin­g. Nå skal Jerv møte NTF for å fremme sin sak.
OVERRASKET: Jervs utviklings­leder Jørgen Ferstad er svaert overrasket over at Jerv ikke gikk fra en til to stjerner etter reklassifi­seringen i NTFs akademikla­ssifiserin­g. Nå skal Jerv møte NTF for å fremme sin sak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway