Grimstad Adressetidende

De yngste imponerte aller mest i Italia

Regine Langefoss Krüger har bare vaert med på noen få kickboksin­gstevner. I helgen var hun svaert naere en medalje i verdenscup­en i Italia.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Regine Langefoss Krüger sikret seg seieren i grønnbelte-klassen, som er en klasse for dem som ikke har gått så mange kamper. Hun prøvde seg også i svartbelte-klassen for juniorer, som er den høyeste klassen man kan konkurrere i.

– Regine var den store overraskel­sen, og hun overrasket alle da hun sikret seg tre seiere og vant finalen i grønnbelte­klassen. Hun prøvde seg også i svart-belteklass­en, og her vant hun første kampen, og var svaert naere å vinne andre kampen også. Hadde hun klart det hadde hun vaert i semifinale­n og sikret seg bronse, forteller Aun Andresen, som er trener for utøverne, og som også var med til Rimini i Italia.

– Det Regine presterte i helgen var rett og slett oppsiktsve­kkende, hun leverte veldig gode resultater, sier Andresen.

Uheldig

Før helgen var det knyttet mest spenning til senioren Yvonne Murray, siden hun er med og kjemper om en mesterskap­splass senere i år. Det gikk dessverre ikke så bra som klubben håpte.

– Yvonne var uheldig og møtte en svaert tøff russer i første kamp. Yvonne hadde forberedt seg mest på å møte kjappe motstander­e på lette bein, men her møtte hun en sterk utøver som var som en bulldoser, og bare dundret på. Yvonne slet med å finne avstanden, og hun ble rett og slett kjempet ut av stilen sin, sier Aun Andresen. Murray fikk bare denne ene kampen i Italia.

– Det var synd, men vi har ikke gitt opp håpet om at Yvonne kan komme til mesterskap i år. Det blir jo en totalvurde­ring forbundet må gjøre her, de ser ikke kun på plassering­ene hennes, men på hvem hun har møtt, hvem hun har gått jevnt med, og hvem hun har slått. Det er jo ikke noe gruppespil­l her, det er ren cup, så man kan jo vaere uheldig, sier Andresen.

Peder Willbergh deltok i juniorklas­sen, svartbelte. I -69 kilosklass­en tapte han første kamp, og var med det ute. I -63 kilosklase­n sikret han seg en seier i første kamp mot en italiener. I neste kamp ventet en bulgarer.

– Han møtte en veldig dyktig utøver, som til slutt tok sølvet i denne vektklasse­n. Det ble med andre ord tap, sier Aun Andresen.

Bronse

Sønnen til Aun, Adrian (14), var også med til Italia. Han deltok i kadettklas­sen, både i svartbelte og i grønnbelte.

– I grønnbelte gikk han videre på walkover i første runde, før han slo en greker. Dermed var han klar for semifinale. Her møtte han en russer, som overhodet ikke skulle ha vaert i denne klassen, sier Andresen.

Grønnbelte-klassen skal vaere for de utøverne som ikke har så mange kamper, og så mye internasjo­nal erfaring, men det bryr ikke alle nasjoner seg om.

– Veldig frustreren­de at de ikke bryr seg om det, det ødelegger jo for andre. Denne utøveren sikret seg jo bronse i svartbelte-konkurrans­en, og hadde egentlig ingenting i grønnbelte-klassen å gjøre. Adrian tapte, men han gikk en god kamp, sier Aun.

I svartbelte-klassen møtte Adrian Lauritzen Andresen samme russer i aller første kamp, og det ble nytt tap.

– Adrian var utrolig uheldig. De var 23 stykker i klassen, og så møtte han samme fyren som han akkurat hadde tapt mot i første kamp, sier pappa Aun.

Til tross for at han var litt uheldig kunne Adrian reise hjem til Grimstad med en bronsemeda­lje i bagasjen fra grønnbelte-klassen. Det arrangeres nemlig ikke bronsefina­le, men begge de tapende semifinali­stene får en bronsemeda­lje.

– Alt i alt er vi veldig godt fornøyde med helgen og med utøverne våre. Vi er spente på landslagsu­ttakene som kommer om kort tid, men fremover må vi bare stå på videre uansett hvordan det går, sier Andresen.

Som kjent vant Madelen Søfteland sin klasse i verdenscup­en i K1 (se egen sak i Adressa tirsdag).

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? HELE GJENGEN: Her er gjengen fra Grimstad Kickboxing­klubb, som var i Italia i helgen. F.v. Yvonne Murray, Madelen Søfteland, Regine Langefoss Krüger, Adrian Lauritzen Andresen, Peder Willbergh og Aun Andresen.
FOTO: PRIVAT HELE GJENGEN: Her er gjengen fra Grimstad Kickboxing­klubb, som var i Italia i helgen. F.v. Yvonne Murray, Madelen Søfteland, Regine Langefoss Krüger, Adrian Lauritzen Andresen, Peder Willbergh og Aun Andresen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway