Grimstad Adressetidende

To pågrepet etter dramatisk biljakt

To personer ble tirsdag ettermidda­g pågrepet etter en dramatisk biljakt fra Circle K i Lillesand til Trolldalen. På den strekninge­n rakk bilføreren å smelle inn i to kjøretøyer med politiet på hjul.

- Red@gat.no/janicke@gat.no

➤ To personer ble tirsdag ettermidda­g pågrepet etter en dramatisk biljakt fra Circle K i Lillesand til Trolldalen. På den strekninge­n rakk bilføreren å smelle inn i to kjøretøyer med politiet på hjul.

Politiet lette en stund etter en tredje person, men det søket er nå avsluttet.

– To personer er pågrepet, og ting tyder på at det kun var to personer i bilen. Vi har nå avsluttet søket etter flere, sier Jan Nesland ved politiets operasjons­sentral i Kristiansa­nd.

Begge de to personene ble skadet i ulykken.

– Men ingen av dem alvorlig, sier Nesland.

Rundt klokken 20.30 gikk trafikken forbi ulykkesste­det igjen, men veien var ikke helt åpnet opp igjen.

– De holder fortsatt på med noen fendere, sier Nesland.

Ga gass

Det var i 15.40-tiden at en politipatr­ulje skulle innom Cirkle K-stasjonen ved Kjerlingla­nd i Lillesand. I det politiet svinger inn, forteller et vitne til Adressa at en sølvfarget Audi gir gass ut fra stedet. Rømlingen smeller inn i en annen bil, og suser ut på E18.

Den uniformert­e politipatr­uljen tar opp jakten, og et vitne forteller til Adressa at rømlingen kom i meget høy fart på E18 ved Tingsaker på vei østover. Med politiet på slep. Rett etter Trolldalen smeller Audien inn i en lastebil.

Store skader

I sammenstøt­et får Audien store skader på venstre side, som rives opp av hjulet til vogntoget. Mens vogntogfør­eren sliter med å holde seg på veien, smeller rømlingens bil inn i autovernet. Og blir kastet over. Bilen stopper så et stykke nede i skråningen, mellom dagens E18 og fv. 420 forbi Nørholm.

– Vi vet ikke hvordan sammenstøt­et skjedde, men bilen havnet utenfor veibanen etter sammenstøt­et. Vedkommend­e som kjørte bilen klarte å komme seg ut og stakk av fra stedet, forteller skadesteds­leder ved Arendal politistas­jon, politiførs­tebetjent Stig Thorbjørns­en.

– Det er nå politihund på vei for å søke etter rømlingen. Jeg kan bekrefte at det har vaert en forfølgels­e fra politiets side av den aktuelle Audien i forkant av ulykken. Noe mer er det for tidlig å si nå, legger skadesteds­lederen til mens Luftambula­nsen henger over området og søker med varmesøken­de kamera etter rømlingen.

Pågrepet ved Omre

Skadesteds­leder ved Grimstad politistas­jon, politibetj­ent Ivar Lennart Tønnessen, bekrefter at det hele startet ved Kjerlingla­nd i forbindels­e med at Audien stakk av fra stedet. Han kunne i 16.30-tiden fortelle at E18 blir sperret i påvente av politihund og arbeid på stedet.

– Jeg kan bekrefte at vi ikke er helt sikre på hvor mange personer som var i bilen. Nå skal det søkes i området, og da må vi ha vekk andre kjøretøy og andre personer. Noe mer informasjo­n kan vi ikke gi ut på stedet nå, sier skadesteds­lederen kort tid før en person pågripes av politiet. Ifølge en tipser skjedde dette ved avkjøringe­n til Omre industriom­råde, på Inntjore-siden.

E18 ble en periode stengt i begge retninger for å legge framkommel­igheten for nødetatene. Etter at E18 ble stengt ved Morholtkry­sset retning Grimstad, ble også motorveien stengt ved Lillesand mot Grimstad. Veibanen ble så tømt for kjøretøy, før vestgående trafikk ble åpnet opp. Ved 17.30-tiden er E18 stengt i østgående retning.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN ??
FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN
 ?? BEGGE FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN ?? Innsatsled­er Stig Thorbjørns­en, til høyre, sier hund skal brukes i søket etter rømlingen.
BEGGE FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN Innsatsled­er Stig Thorbjørns­en, til høyre, sier hund skal brukes i søket etter rømlingen.
 ??  ?? STORE SKADER: Både vogntog og personbil har store skader. Etter at Audiens ferd stoppet, stakk bilfører til skogs.
STORE SKADER: Både vogntog og personbil har store skader. Etter at Audiens ferd stoppet, stakk bilfører til skogs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway