Grimstad Adressetidende

Lov å tenne bål

Etter uker med ekstremt stor skogbrannf­are, vil det bli lov å brenne sankthansb­ål i år. Den siste ukes regnvaer har gitt en etterlengt­et rotbløyte.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Årets lengste dag vil bestå både av sol, tradisjone­ll feiring og bål.

– De siste dagene har det kommet såpass mye regn at vi har senket skuldrene litt og åpner for at det vil vaere lov å brenne sankthansb­ål i år.

Dette forteller brannsjef Tore Olsen i Grimstad brannvesen til Adressa. Dermed kan det bli en tradisjone­ll feiring av årets lengste dag. Men brannsjefe­n legger til at det ikke vil vaere lov å brenne bål over alt og hvor man vil.

– Det vil ikke vaere mulig å tenne opp bål akkurat hvor man vil. Det generelle bålforbude­t i skog og mark gjelder fortsatt. For det andre må man søke oss først om å få lov til å brenne, slik at vi vet hvor det vil skje. Man kan derfor ikke bare sette i gang på eget initiativ med å brenne hvor som helst. Dette er for øvrig slik det pleier å vaere hvert år, sier han.

I tillegg til at man må søke brannvesen­et først, må man også snakke med eller søke grunneier om lov til å brenne bål.

– Så må en også passe på å bruke rent trevirke. For noen år tilbake var jo disse bålene nesten som søppelhaug­er å regne. Folk heiv på all verdens med ting som madrasser og bildekk, men dette er altså ikke lov. Det må vaere rent trevirke, sier han.

Alt ligger altså til rette for en flott midtsommer­kveld. Vaermeldin­gen sier onsdag ettermidda­g at det skal bli delvis skyet, 19 grader og kun tre meter per sekund med vind.

Og i havna blir det også tradisjone­lt opplegg med pynting av båter og kåring av den flotteste og minste båten. Det blir tombola, lotteri, underholdn­ing med Grimstad musikkorps og trekkspill­klubben.

– Det blir et veldig tradisjone­lt opplegg i år. Kanskje det blir en overraskel­se, men det kan jeg ikke si noe om ennå. Og så kommer VG i år for å skrive om arrangemen­tet i Grimstad, sier Nina Eskedal, styremedle­m i Grimstad Røde Kors.

 ??  ??
 ?? ARKIV ?? BÅL: Brannvesen­et åpner opp for bål på sankthansa­ften i år. Dermed kan det bli fullt på fjorden.
ARKIV BÅL: Brannvesen­et åpner opp for bål på sankthansa­ften i år. Dermed kan det bli fullt på fjorden.
 ??  ?? TRADISJONE­LT: Og i havna vil Røde Kors ha et tradisjone­lt opplegg med premiering av ulike båter.
TRADISJONE­LT: Og i havna vil Røde Kors ha et tradisjone­lt opplegg med premiering av ulike båter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway