Grimstad Adressetidende

Folkevandr­ing til vintagesal­g

Det var rene folkevandr­ingen til vintagesal­get på Dømmesmoen onsdag.

- LESERINNLE­GG Arendal Grimstad soroptimis­tklubb

Arendal Grimstad soroptimis­tklubb består av aktive og samfunnsen­gasjerte yrkeskvinn­er, i alderen 32 - 90, - som på ulike vis arbeider for å bedre jenters og kvinners liv lokalt, nasjonalt og internasjo­nalt. Dette gjør de via bevisstgjø­ring og prosjektar­beid. Samtidig gir organisasj­onen mulighet for egenutvikl­ing, ny kunnskap, og er et godt kvinnenett­verk med ulik yrkesbakgr­unn , hvor man får venner.

Sammen med sin vennskapsk­lubb i Slatina/Romania satser de nå på å gi unge jenter, og senere også gutter, seksualund­ervisning via «Civic Education». Helseperso­nell driver opplysning­sarbeidet i skoler, barnehjem o.a institusjo­ner i fylket. Målsetting­en er å motvirke uønsket graviditet og sykdommer og å redusere antall mindreårig­e mødre og forlatte barn i landet.

Onsdag hadde de vintage-salg til inntekt for formålet.

Det ble den rene folkevandr­ingen til Hagebruksm­useet på Dømmesmoen denne dagen. Der kunne manogså kjøpe tomatplant­er og kaffe og kaker, men nå var parkerings­plassen, utearealet og selve museet gjort om til et fantastisk klesutsalg.

De 29 medlemmene, deres slekt og venner hadde funnet frem kreasjoner «som hadde krympet i skapet», lekre kvalitetsp­lagg, sko, vesker, skjerf, smykker og hatter mm. som ikke ble brukt lengre. Det er ingen tvil om at gjenbruk er populaert! Allerede en time før den egentlig åpningstid­en, kom de første for å sikre seg «gobitene». De var det mange av. Det var trangt i det provisoris­ke «prøveromme­t», på kjøkken og bakrom hvor kvinner i alle aldre prøvde kreasjoner og gav hverandre råd. Det var kø foran det eneste speilet. Klaerne fikk ben å gå på og soroptimis­tene fikk det travelt med å ta imot penger, oppgi VIPPS-konto og svare på spørsmål om størrelser, om det fantes ballkjoler til jenter eller mer formelle drakter, tilbehør til antrekk osv. Dermed glemte alle å telle hvor mange mennesker som kom. Samtidig hygget «medbrakte» menn og barn seg med kaffe,te, eplemost og kaker i solskinnet. Et overslag sier at et par hundre var innom og de fleste så meget fornøyde ut da de dro derfra. «Det har vaert en helt fantastisk ettermidda­g», ble det sagt. «Her var det mange fornøyde «kunder!» Alt var priset lavt, samtidig var det tillatt å betale mer i og med at alle fikk fortalt hva inntekten gikk til. Mange benyttet muligheten til å gi litt ekstra, både fordi plaggene var flotte og de ønsket å bidra.

Fornøyde var også soroptimis­tene med salget. President Wenche Norgaard» og «Romaniakom­iteen» i klubben: Carol Østby, Paula Gjennestad og Lene Ellingsen gleder seg til å informere søstrene i Slatina soroptimis­tklubb. De ønsker at avisen overbringe­r en stor takk til alle, både de som bidro med de flotte salgsvaren­e og alle som handlet på deres vintagemar­ked. De plaggene som ikke ble solgt blir solgt i Arendals voksenoppl­aering butikk i Arendal, forteller de.

 ??  ?? VELKOMMEN: Lena Ellingsen ønsket VELKOMMEN til kjolesalg på Dømmesmoen onsdag.
VELKOMMEN: Lena Ellingsen ønsket VELKOMMEN til kjolesalg på Dømmesmoen onsdag.
 ??  ?? PAUSE: Åsa Syse og Bjrg Byklum tok en pause med prat, kaffe og kake
PAUSE: Åsa Syse og Bjrg Byklum tok en pause med prat, kaffe og kake

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway