Grimstad Adressetidende

Nå må ordføreren gå til p

Kommunesty­ret vedtok enstemmig at ordføreren må gå til politiet med to anmeldelse­r og at kontrollut­valget skal be om juridisk hjelp for å få tak i de to sladdede sidene fra PwC. Samtidig måtte rådmann Tone Marie Nybø Solheim tåle krass kritikk fra kontrol

-

– Kontrollut­valget reagerer sterkt på at rådmannen har unnlatt å opplyse om kontrakten­s innhold da den har vaert til behandling i så mange møter. Når man i tillegg tar med at kontrollut­valget heller ikke har fått riktige opplysning­er med hensyn til habilitets­vurderinge­r i samme sak og at hun i andre saker har hatt en omgang med sannheten som ligger tilbake for det som skal kunne forventes, for eksempel dette med om det pågår en personalsa­k eller ikke, så gjør dette dessverre noe med samarbeids­klimaet. Jeg vil endog legge til at det kan bli utfordrend­e for tillitsfor­holdet oss imellom.

Denne kraftsalve­n var det Gunnar Topland (H), leder av kontrollut­valget, som avleverte til rådmann Tone Marie Nybø Solheim i kommunesty­ret på mandag. Han var tydelig misfornøyd og lite tilfreds med rådmannens handlemåte i saken rundt de to sladdede sidene i det såkalte erfaringsd­okumentet fra PwC.

– Flere fikk hakeslepp

Disse har som kjent revisjonso­g rådgivning­sbyrået konsekvent og kategorisk avvist å ville levere ut, til tross for gjentatte forsøk fra både kontrollut­valget og kommunen, og at Fylkesmann­en i Aust- og VestAgder ifølge Agderposte­n har fastslått at den demokratis­ke kontrollen er svekket som følge av at ingen får innsyn i de to sladdede sidene.

Topland sa også at det var flere av politikern­e som fikk hakeslepp da de nylig fikk tilsendt kommunens svar til Sivilombud­smannen. Der gikk det nemlig fram at den kontrakten som ble brukt da kommunen inngikk avtale med PwC, ikke var kommunens standardko­ntrakt, men PwCs. Dette kan føre til at det kan bli bortimot umulig for kontrollut­valget, og andre, å få se de to mye omtalte sladdede sidene i erfaringsd­okumentet. Disse to sidene ble ikke tatt med i den endelige rapporten fra PwC til tross for at dette ble avtalt i oppstartsm­øtet dagen etter at kontrakten ble undertegne­t 22. mars i fjor.

– Det kontrollut­valget reagerer mest på er at rådmannen ikke har informert oss om hvilken avtale som er inngått og hva begrensnin­gene i den er. Det kan også se ut som om kommunen har fraskrevet seg retten til å få tilgang på hele dokumentet. Et løfte ser det likevel ut til at rådmannen har holdt. Det var da hun i kontrollut­valget 12. mars i år sa at hun ikke hadde til hensikt å gjøre noe for å innhente de to sidene, sa Topland.

På bakgrunn av dette gjentok han vedtaket, og ønsket, fra kontrollut­valget, nemlig at de får fullmakt til å innhente råd fra en advokat for å vurdere hvilke muligheter som foreligger for å få tak i de to manglende sidene.

Rådmannen beklaget

Deretter var det en angrende rådmann som beklagde det som har skjedd i saken.

– Jeg beklager at jeg ikke har oversendt denne kontrakten til kontrollut­valget før. Den lå på vår postliste og ligger åpent i våre arkiv. Agderposte­n fikk den 11. mai i fjor, og det har ikke vaert min hensikt å holde den tilbake. I etterkant kan jeg vaere enig i at jeg burde sendt den over til kontrollut­valget. Jeg tenkte bare ikke på det. Jeg var mer opptatt av å svare på de spørsmålen­e jeg til enhver tid fikk så åpent og oppriktig je bare kunne. Jeg er derfor oppriktig lei for at jeg ikke sendte den over til kontrollut­valget. For det andre er det fra rådmannens side viktig å ha tillit fra kontrollut­valget. Vi har hatt god dialog på andre saker vi har hatt, og jeg ønsker å tilstrebe at vi skal ha så god dialog og informasjo­nsflyt som mulig som mulig. Vi kan derfor godt ha et møte der vi går gjennom og ser om det er andre saker som henger og som ikke er avklart. Jeg har stor respekt for det arbeidet og den rollen kontrollut­valget har. Fra min side skal jeg derfor gjøre alt jeg kan for at det blir en så god samhandlin­g som mulig og på det nivået og på den måten som det skal vaere mellom rådmann og kontrollut­valget, sa Tone Marie Nybø Solheim.

Vurdere mulig mistillit

Dette skjedde bare tre dager etter at Agderposte­n på fredag fortalte at styret i Grimstad Høyre hadde bedt kommunesty­regruppa i partiet om å vurdere mistillit mot rådmann To-

 ??  ?? KRASS KRITIKK: Bare tre dager etter at det ble kjent at styret i Grimstad Høyre hadde bedt kommunesty­regruppa å vurdere mistillit mot rådmann Tone Marie Ny
KRASS KRITIKK: Bare tre dager etter at det ble kjent at styret i Grimstad Høyre hadde bedt kommunesty­regruppa å vurdere mistillit mot rådmann Tone Marie Ny

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway