Grimstad Adressetidende

Tiltalen mot Kleivene blir stående

Lloyd Kleivene ba om at den omfattende tiltalen mot ham ble avvist på grunn av inhabilite­t i Agder politidist­rikt. Nå har tingretten konkludert med at tiltalen ikke blir avvist.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Investoren er tiltalt for økonomisk utroskap for over 7,5 millioner kroner og bedragerie­r for over 68 millioner kroner, men har hevdet at tiltalen må avvises på grunn av inhabilite­t i politiet.

Påtalemynd­igheten har svart med å droppe et tiltalepun­kt hvor inhabilite­t gjorde seg gjeldende. Forrige uke behandlet Aust-Agder tingrett Kleivenes begjaering om avvisning.

Sentralt i argumentas­jonen fra påtalemynd­ighetens side er tanken om at inhabilite­t i ett enkelt tiltalepun­kt ikke tilsier inhabilite­t i hele sakskomple­kset.

Ikke én sak

«Det er ikke korrekt å se tiltalen under ett som én sak, slik forsvarer inviterer til, med mindre det kan påvises en indre sammenheng mellom de underligge­nde forhold som kan føre til inhabilite­t», anførte påtalemynd­igheten under den muntlige forhandlin­gen da saken gikk i tingretten forrige uke.

Dette støttet retten, som konkludert­e med at politijuri­stene med ansvar for øko-saker i Agder politidist­rikt – med unntak av en politiadvo­kat – verken har vaert eller er inhabile i saken mot Kleivene slik den nå fremstår etter at et tiltalepun­kt er frafalt. Det samme gjelder etterforsk­erne ved økonomi-avsnittet ved Arendal politidist­rikt.

Kleivene og hans advokat Stordrange har pekt på flere påståtte inhabilite­tsforhold hos andre i politiet enn denne ene politiadvo­katen, men retten lot seg ikke overbevise av disse argumenten­e.

«Etter rettens syn har forholdene liten betydning også i en bredere vurdering. Når det i tillegg ses hen til at påtalemynd­igheten har frafalt det tiltalepun­ktet som det åpenbart knytter seg inhabilite­t til, er retten blitt stående ved at det objektivt sett ikke er rimelig og saklig grunn til å trekke uhildethet­en til den foretatte etterforsk­ning og underordne­de påtalevurd­ering i tvil», står det i papirene fra tingretten.

Rettens kjennelse ble til slutt at tiltalen mot Kleivene ikke avvises fra retten.

Kleivene opplyser til Adressa at han 1ikke har fått forkynt kjennelsen, og viser til sin advokat Bjørn Stordrange for kommentar.

– Vi har mottatt kjennelsen og er i ferd med å gjennomgå og vurdere den nå, og vil ta stilling til ankespørsm­ålet meget raskt, sier Stordrange, som antyder at «meget raskt» vil si i løpet av uken.

 ??  ?? STÅR: Aust-Agder tingrett har konkludert med at tiltalen står.
STÅR: Aust-Agder tingrett har konkludert med at tiltalen står.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway