Grimstad Adressetidende

Berit på Mye Fint gir seg

Berit Haaland har bestemt seg for å gi seg med butikken Mye Fint. Nå håper hun at noen vil kjøpe butikken, og drive den videre.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Butikkens kreative og spenstige image er viden kjent utover Grimstad og Sørlandet, ja helt fra Oslo kommer kunder for å handle hos Berit Haaland.

Men nå er butikkeven­tyret, som startet i 2011 snart over. Etter dødsfall og mye pågående sykdom i naer familie, ønsker Berit Haaland nå å vaere mer til stede for dem som er aller viktigst i livet, familien.

– Akkurat nå kjenner jeg at jeg må gjøre noe helt annet. Og som det heter, man lever jo bare en gang, og man må derfor følge hjertet sitt. Det er et verdivalg, det handler om å få sjelefred, sier hun.

Haaland avslutter sitt arbeid med Mye Fint etter sommeren.

Vil det beste for sentrum

Berit Haaland syns det har vaert vondt å fortelle butikkeier­ne i sentrum om avgjørelse­n hun har tatt, men hun har møtt forståelse. Haaland vil virkelig det beste for sentrum, og det har derfor vaert ekstra sårt.

– Det var helt nydelig nå da Smag og Behag åpnet i større lokaler. For et torg vi har, med dem, Platebaren, og Yuan Kinamat. Aksen opp fra lyskrysset, gjennom gågaten og opp til Joker er sjarmerend­e og helt unik. Vi har så mange flotte nisjebutik­ker, og andre flotte butikker her, sier hun. Haaland drømmer om at enda flere, enda oftere, skal bruke sentrum.

– Vi har en del kunder som ser viktighete­n av å bruke øvre sentrum, og bruke byen vår. Det er engasjerte og gode samfunnsbo­rgere det, sier hun.

Opphørssal­g

I disse dager skal Mye Fint ha opphørssal­g i lokalene de flyttet inn i, i april.

– Nå er det mulig å gjøre gode kupp, og så vil jeg bare minne de gode kundene mine på å bruke opp eventuelle gavekort og tilgodelap­per, sier Haaland.

Er det noen som skulle vaere interesser­te i å kjøpe en veldreven og godt innarbeide­t butikk, er det også mulighet for det.

– Det beste for byen, og mitt store ønske er at noen ser det enorme savnet denne butikken vil medføre for innbyggern­e, og vil kjøpe butikken og drive den videre. Butikken er populaer, butikkloka­lene er fantastisk­e og jeg selger veldig bra. Det er en populaer butikk med stor kundekrets, så det er synd om den skulle forsvinne helt, sier hun.

Allerede nå har en person sagt at det kan vaere aktuelt å overta butikken.

Har planer

Den kommende tiden vil Berit Haaland bruke tid på familien, og hun vil fortsette med det viktige mikrohjelp-prosjektet for fattige enker med barn, og arbeidet med barnehjemm­et i Inda som hun har engasjert seg i. I tillegg har hun andre spennende ting på gang.

– Noe jeg gleder meg veldig til er at jeg skal få lov til å vaere med på en reise til Kina til høsten. Der skal jeg vaere med på et spesielt hjelpeoppd­rag som jeg er svaert begeistret for, sier hun.

– Ellers står også en Israel-tur på planen, det hellige land. Så får vi bare se hva fremtiden vil bringe, sier hun.

Haaland, som er utdannet sykepleier sier hun er åpen for nye utfordring­er og jobber.

– Folk må bare ta kontakt, sier hun, og legger til at hun ikke ser bort ifra at hun kan komme tilbake til butikk-yrket en eller annen gang.

– Hva kommer du til å savne med jobben?

– Jeg kommer til å savne mange av opplevelse­ne i butikken, og ikke minst alle de fantastisk­e kundene mine. Det å kunne finne noe fint og spennende til en kunde som stikker innom, det har vaert morsomt. Jeg må bare takke alle kundene mine, jeg har hatt det sabla jilt på jobb!

– Jeg vil også savne det gode fellesskap­et som jeg har hatt med de andre butikkene i sentrum, avslutter hun.

Stort savn

Andre butikkdriv­ere i Grimstad sentrum ble sjokkerte da Berit Haaland fortalte at hun nå ville gi seg. De syns det er et stort tap for sentrum.

– Mye Fint er en veldig unik butikk, som vil bli et stort savn for byen, sier Anna Elise Svennevig i Grimstad Min By.

Også Terese Skretting på Høyer Grimstad ble lei seg da hun hørte at Berit Haaland nå gir seg.

– Jeg har full respekt for valget hun har tatt, og ønsker henne lykke til videre i livet, sier hun. Hun håper at noen vil føre videre det Berit har bygd opp. ➤

 ?? ARKIVFOTO ?? GIR SEG: Berit Haaland har stortrivde­s i butikkjobb­en, og vil blant annet savne alle de koselige kundene sine.
ARKIVFOTO GIR SEG: Berit Haaland har stortrivde­s i butikkjobb­en, og vil blant annet savne alle de koselige kundene sine.
 ??  ?? SYND: Kollegaene i de andre butikkene i byen, syns det er trist at Berit Haaland nå gir seg. Her er hun sammen med Anna-Elise Svennevig.
SYND: Kollegaene i de andre butikkene i byen, syns det er trist at Berit Haaland nå gir seg. Her er hun sammen med Anna-Elise Svennevig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway