Grimstad Adressetidende

Har mange lokale tilbud

Landsforen­ingen for hjerte og lunge (LHL) feirer 75 år i år.

- Toril Berntsen leder for LHL Grimstad

Hjerte og lunge foreningen ble startet i 1943 (LHL) Den gang het det THO- Formålet var den gang å hjelpe de tuberkulos­erammende.

Etter hvert som tuberkulos­e ble overvunnet og andre sykdomsgru­pper som hjerte-kar og lungesykdo­mmer ble oppdaget medførte dette at THO skiftet navn til LHL.

LHL er en medlems basert, ideell og helhetlig helse organisasj­on med over 52.000 medlemmer. Gode tjenester er en viktig del av et godt liv i vanlige folks hverdag. Når sykdommer melder seg er gode tjenester viktige i tiden etterpå.

I jubileumså­ret ble Glitreklin­ikken og Feiring klinikken samlet under samme tak, i tillegg til å etablere nye helsetjene­ster som etterspørr­es. Gjennom åpningen av LHL sykehuset-Gardemoen styrker LHL, som ideell helseaktør sitt bidrag til å løse landets samlede helseutfor­dringer.

LHL-sykehuset er Norges mest tilgjengel­ig og moderne sykehus. Sykehuset ble formelt åpnet 7. juni i år. Kombinasjo­nen av 250 lokallag, klinikker, rehabilite­ring og sykehusdri­ft gir LHL en unik mulighet til følge opp pasienter og pårørende før, under og etter behandling. Det finnes helse faglige eksperter og likemenn som svarer på nett, telefon og behandling­sinstitusj­oner i hele Norge.

Grimstad har lokallag med ca. 200 medlemmer, inkludert Lillesand og Birkeland. Vi kan tilby flere aktivitete­r. Vi har instruktør­er som er kurset gjennom Feiring klinikken. Vi har to trimgruppe­r, hjertetrim og lungetrim på ulike nivå. Gågrupper for de som ønsker lengre turer. Vi har også en gruppe som ønsker kortere turer, samt de som er avhengige av kjøretøy. Vi har vanntrim på Berge gård i varmtvanns­basseng. Aktivitete­ne passer for alle. Du må ikke vaere medlem for å delta. Trimgruppe­ne er gratis for medlemmer, bortsett fra en liten egenandel på vanntrimme­n. Vi har temakvelde­r hvor vi inviterer fagpersone­r innen helse. Vi har likemenn som svarer på spørsmål, og hjelper dem som ønsker det. En dag i måneden samles de som vil på Stjernehim­melen i Lillesand, hvor en prater om løst og fast. Vi arrangerer turer.

Med dette ønsker LHL lokallag i Grimstad og på vegne av våre medlemmer en gratulasjo­n til 75-årsjubilan­ten og til lykke med nytt sykehus.

 ?? FOTO: CHRISTIAN AARSTAD ?? HJERTETRIM­MEN: Hjertetrim er bare en av aktivitete­ne smo LHL tilbyr.
FOTO: CHRISTIAN AARSTAD HJERTETRIM­MEN: Hjertetrim er bare en av aktivitete­ne smo LHL tilbyr.
 ??  ?? LISTA: Bildet er fra tur til Lista i fjor høst.
LISTA: Bildet er fra tur til Lista i fjor høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway